– Innbyggertallet i Bud øker nok med 300 prosent denne helga, spår Morgan Vøien, som er blant initiativtakerne til det årlige BMW-treffet i regi av GS Bildeler i Bud.

Storinnrykk

Årets utgave av BMW-treffet blir det tiende i rekken, og går av stabelen 1. og 2. juni.

Vøien har ikke grunn til å tro at det blir mye færre biler enn fjorårets rundt 700. Mellom to og tre tusen mennesker er ventet i løpet av dagene.

– Alle campinghytter og overnattingssteder i Bud er fulle denne helga. I tillegg til at det er en del lokale folk bor mange på hotell i Molde, sier Vøien.

92-modell Jägermeister

Noen kommer for å se på fine biler, noen for å vise fram sin egen lekkerbisken, noen jakter pokaler og trofeer. Det blir fellestur til Atlanterhavsveien, demonstrasjon av bilpleie, auksjon av felger og framvisning av en 1992 Jägermeister DTM M3, som eies av Nils Eirik Wenaas. Fredag spiller Staysman & Lazz og Rotlaus. Loveshack fyrer opp stemninga i teltet lørdag.

– Dette er god payback til kundene våre. Vi slår litt på stortromma og legger mye ressurser i å gjøre det kjekt for folk både med og uten interesse for BMW, sier Vøien.

– Ikke rånebiltreff

Oppvisningen, som oser av svidd gummi, er svært populær. Den foregår lørdag klokka 14.

– Det er ikke et rånebiltreff. Selv om vi har en oppvisning, må man ikke tro at alle kan komme til Bud for å spinne. Sikkerheten står sentralt, og vi er opptatt av at folk ikke skal assosiere treffet med burning, sier Vøien.

Vil gi noe tilbake

GS Bildeler er 25 år i år og er landets største bedrift for salg av BMW-deler. Det var Trond Gule og Jonny Skrivarhaug som startet selskapet i 1993. Gule forteller at BMW-treffet er en fin anledning til å gi noe tilbake til kundene.

– BMW-treffet er god markedsføring, men først og fremst er det en måte å gjøre noe hyggelig for kundene våre. Omsetningsmessig er det ikke noe overskuddsprosjekt, sier Gule.

– Den første gang vi arrangerte treff i 2009 var det en spontan greie vi kom på torsdagen før. Da ble vi overrasket over at det dukket opp så mange som 60-70 biler. Nå er vi ti ganger så mange! Folk kjører hundre mil for å få med seg BMW-weekend. Vi har svensker som er faste besøkende hvert år. Det har blitt en happening både for bygda og folk utenfra, sier Vøien.

Lang, lang BMW-rekke

Fellesturen fra Bud til Atlanterhavsveien lørdag klokka fire pleier å være en sikker vinner blant sjåfører og publikum.

– Det er gøy at folk møter opp med flagg langs veien, sier Gule.

– I fjor hadde den første bilen kommet til Vevang da den siste bilen forlot Bud, ler Vøien, og legger til:

– Vi har dialog med politiet så fellesturen skal være trygg.

– Hva med miljøaspektet ved et sånt treff?

– BMW har mange biler som har fokus på miljø, og hit kommer alt fra el-biler til gamle bensinbiler. Vi må få ha en sånn dag i året, sier Vøien.