NESSET: Det forteller festivalsjef Johild Kosberg Bredin.

– Det er ekstra midler fra Romsdalsbanken som gjør satsinga mulig, og det er vi selvsagt utrolig glade for, sier festivalsjefen i en pressemelding.

Egen åpning i Eidsvåg sentrum

Festivalen tjuvstarter allerede torsdag 30. august med et skriveverksted for de eldste skoleelevene i regi av Endre Ruset. Tekstene vil bli brukt under åpningen i Eidsvåg 6. september og utstilt i banken.

Direktør for Romsdalsmuseet, Jarle Sanden, vil stå for åpningshilsen til publikum denne onsdagen, festivalforfatter Helga Flatland deltar, Skeidsvoll & Bechs New Orleans Band spiller, det blir festivalkafé og det vil bli lokalt musikkinnslag med Eidsvåg songlag.

– Bjørnson er vår viktigste inspirasjon i festivalarbeidet, og Nesset Prestegard vil naturlig nok være festivalens hjem under festivaldagene. Fredag blir det festivalkveld med foredrag om å leve på norske råvarer med kokk og blogger Lene Havåg. Heine Bugge og Bjørn Tomren spiller og det blir smaksprøver på norsk småmat. Arrangementet er et samarbeid med NORSØK på Tingvoll, forteller Bredin.

Flere forfatterbesøk

Mens skoleelver får besøk av Arnfinn Kolerud, prisbelønt for boka Snillionen, samt jakte på nøklene til Bjørnson på prestegarden, får barnehagebarna møte Karin Skjetne til fortellerstund.

Lena Lindahl besøker ungdomsskolene i Nesset med boka «Jenta i veggen – I skjul for nazistene», mens Nesset folkebibliotek er vertskap for forfatter Helga Flatland, som skal bokbades av Svein Sæter om bestselgeren «En moderne familie».

Lørdag byr på et variert program på prestegarden med både internasjonale og lokale innslag, blant annet med naturfotografen Staffan Widstrand vil vise bilder og fortelle om sitt arbeid. Publikum vil også få høre Mohamedou Ould Slahis utrolige livshistorie fra utgivelsen Dagbok fra Guantanamo.

Det blir litteraturcruise med Stein Torleif Bjella, og lørdagen avsluttes med konsert med Odd Arne Halås sammen med strykekvartetten fra Operaen i Kristiansund, heter det i meldingen.

Billetter til festivalens program legges ut fortløpende.