Stor fart, høge hopp, teknisk eleganse og intens spenning. Slik var helgas NM-runde i motocross i Årødalen. For noen uker siden var banen dekt av snø og is. Slik var det ikke i helga. Da var det full sommer og perfekte forhold for de nærmere 180 kjørerne fra hele landet som kjempet om pallplasseringene. NMK Molde fikk skryt av de mange tilreisende for gjennomføringen av mesterskapet, banen og fasilitetene. Ikke minst vanningsanlegget ble satt på prøve under det tørre og støvete sommerværet.

Også lokale utøvere var med og satte sitt preg på mesterskapet. Først og fremst var det Magnus Langnes Vassgård (16) og Maria Opstad Rakvåg (18) som markerte seg. 10. klassingen fra Eide har tatt steget opp i MX 2 og kjører blant de aller beste. Eideguttens mål var å bli blant de 15 beste av de 30 som var med og kjørte. Målet ble innfridd da den ambisiøse motocross-føreren kjørte inn til 13. plass i sitt første ordentlige NM. Senere i år sommer skal to NM-runder til avvikles før de gjeveste medaljene og Kongepokalen deles ut.

Aldri før har så mange jenter og kvinner vært med og kjørt NM-motocross. Vilja Dyrseth Blø, Nora Sølvik og Maria Opstad Rakvåg bidro til det. Mens Vilja (14) og Nora (13) fortsatt er ung og fersk, er Maria den yngste av crosstrioen fra Midsund. 18-åringen ble nummer sju i NM der 27 utøvere var med.