Alle «fløyene» av kulturskolen var representert, fra de aller yngste regnværsdansende knøttene, som med muntre hopp og sprett sjarmerte salen i senk. Og allerede da i begynnelsen skjønte publikum at her ville det bli en frisk blanding. For bakom sang SFO-koret til Kviltorp, og før det igjen hadde en blandet sang- og musikkgruppe markert skolestart. Både med filmglimt og live på scena.

Teaterskoleelevene pisket opp stemninga – og folk – med talekor som vi skulle lage lydeffekter til. Effektivt for å engasjere!

Dramatisk

Høsten rullet inn over oss med svarttrostsang i flott, flerstemt harmonisering, før vinteren satte inn med tunge tema og dramatiske gitarkaskader type «Games of Thrones». Imponerende, fyldige samklanger, og spesielt utfordrende å balansere instrumentene mot hverandre. Spennende!

Vinteren føyk videre med flagrende fløytetoner og frisk snømanndans (eller snøjentedans), før Sandra Bedringsås klarte å lokke fram litt vår igjen-

Dyktig sammensatt

Med hele 15 musikere på scenen fikk vi et herlig breddenummer i Griegs «Morgenstemning», og en ser virkelig hvor samkjørte, diskrete og støttende de gode lærerne og instruktørene på kulturskolen er. Det resulterer i sømløse overganger og naturlige visuelle og auditive markeringer… og plutselig er musikerne på scena og leverer. Slikt kommer ikke av seg sjøl, og det er en fryd å se hvordan kulturskolens aula fungerer for mange grupper.

Flerkulturell Fader Jakob

En velsyngende og sjarmerende gruppe elever opprinnelig fra flere nasjonaliteter og kulturer framførte med glans Fader Jakob. Først på norsk, så på en rekke andre språk, og så endelig på norsk igjen. Igjen var smilet på lur, slik som i mange numre. Et sikkert tegn på at utøverne føler både trygghet og glede på scena.

Off-street-parade

At jazzen har sin soleklare plass i årshjulet i Molde hadde kulturskolen fått med på glimrende vis, med en direktesendt streetparade som jommen endte helt inne i salen. Med spenstige hattedansere og soloblås. Og etterpå fikk vi en flott «Summertime», og ikke noe var mer rett på en slik fantastisk dag.

At det hele endte opp i et rullende tekno-nummer komponert av Sander Kvernevig og Erik Felipe San Pedro Kjølset, og med hele den store gjengen av utøvere i alle aldre ble som et kanon-nummer til slutt. På en kanon-kveld i et kanon-vær ute, men inne var det enda mere vær. For vi opplevde alle årstidene på en time.