OSLO: I en hyggelig bakgårdsrestaurant i Oslo treffer vi på en lystig gjeng hiphopmusikere, og i Sinsenfist er Erik Hole fra Molde blitt en av grunnpilarene. Nå er de albumklare og også klare for den store scena Rockefeller i Oslo.

– Før var vi bare et kuriosa, men etter at Erik kom inn på trommer er vi blitt et skikkelig band, sier «Ugstad», vokalisten i Sinsenfist, som var med på å starte bandet i 2012.

Siden har Sinsenfist blitt kalt det nye Klovner i Kamp og fått ry på seg som et solid liveband som får deg til å både riste på rompefjøra og trekke på smilebåndet. De har etter sigende langt på vei funnet opp sin egen sjanger i skjæringspunktet mellom hip-hop og visesang, gangsta-rap og instrumentalisme.

Alle har artistnavn

Erik kalles «Gutten», og gutten har trådd sine musikalske band- og korpssko i Molde.

– Det var en fin ungdomstid der jeg spilte med Espen Bjarnar og Sindre Klykken, blant andre. Av mer fast må nevnes House Of Spain sammen med Frank & Tolle, skikkelig rockete coverband. Og poprockbandet Novocaine.

Rykter vet å fortelle om relativt spenstige reunion-hagefester og livate julebukk-turneer i Bekkevoll-området også.

Barnehageansatt

I mange år har Erik jobbet med barn i barnehage, og lekenheten er tydelig et tema også i denne sammenheng.

– Konseptet Sinsenfist er jo nærmest som et lite univers, og vi har det utrolig gøy, og det er lek med mange elementer. Ikke minst ord, men veldig basert på toner og rytmikk. Og vi har en veldig romslig agenda; det å more selv om vi innimellom tar opp ganske dype tema. sier Erik.

– Vi har en særdeles god publikumsflate, og vi leverer virkelig på konsertene våre, sier TeddyFoxXx, bassisten i gruppa. Han mener sjølforherligelse og god tro på seg sjøl er en drivkraft hiphop alltid har hatt med seg.

– Og her er det jo rett, for vi er vårt eget favorittband.

Stjal showet på fortauet

Gitarist Reffrenget forteller om den gang de ikke egentlig hadde noen spillejobb på Musikkfest i Oslo, ved Parkteateret. Men rigget seg til på en krok like ved.

– Vi så ingen grunn til ikke å spille, og jubelen var minst like stor utafor der som innafor på teateret. Plutselige konserter er slikt vi gjør, men også større greier, som Slottsfjellet i Tønsberg.

– Og nå er dere albumklare?

– Ja, endelig skal vi reise vår bautastein, vårt første skikkelige full-album. «Mount Fistmore» er innspilt og produsert på Giske og i Ocean Records, forteller Erik, og fortsetter:

– Vi er jo et fullblods liveband, men prosessen med innspilling gir oss mye perfeksjon.Live oppstår det ting hele tida, og det virkelig store skjer på selveste Rockefeller under sommerfesten der. Så stort å få komme inn i heten der, altså!

– Molde da?

– Moldensere må helst ta flyet til Oslo og komme på Rockefeller den 16.juni for å høre Erik, forteller gitarist «Bennærn», og legger til:

– Ellers skal vi jo på Rondestock i Rondane. Festivalspilling, for øvrig sammen med Vazelina Bilopphøggers. Pluss andre steder både i Norge og i Sverige. Men jo, gjerne til Molde! Er det noen god livescene der?

Erik Hole sjøl koser seg i sin travle rolle som barnehagemann, trommis, låtskriver og som romsdalsk alibi i Sinsenfist.

– Ja, og i sommer gleder vi oss til å slippe energien ut til enda flere, slutter moldegutten. Som henviser til både digitale tjenester og vinylkjøp for de som ønsker bekjentskap med Sinsenfist.

Sinsenfist slipper i disse dager albumet Mount Fistmore. Foto: cover