MOLDE: – Det er jo av og til ting forsvinner fra kirka, men vi trodde ikke at en hjertestarter skulle bli stjålet, sier Finn Arild Fjøren, administrasjonsleder i kirka i Molde.

– Lever tilbake hjertestarteren

Hjertestarteren var montert på veggen i gangen mellom selve kirkebygget og kapellet. Fjøren håper den vil finne vegen tilbake til kirka og oppfordrer tjuven til å levere hjertestarteren tilbake.

– Det er umulig for oss å vite hvem som har tatt den. Døra inn til gangen her står ofte ulåst for at folk skal ha tilgang i forbindelse med begravelser, eller andre av kirkas arrangement. Vi hadde ikke forventet at hjertestarteren kunne bli stjålet. Det vi tror er av så stor verdi at det kan være interessant å stjele, har vi gjemt bak låste dører.

– Hjertestarteren kan legges en plass i kirka hvor vi finner den. Det viktigste for oss er at vi får den tilbake.

Koster mye

– Slike hjertestartere er dyre. Det er bare seks måneder siden vi fikk satt den opp, og vi kurset alle ansatte i bruken av den, forteller Fjøren.

– Er dere pålagt å ha slike i kirka?

– Vi er ikke pålagt å ha slikt, men det er ofte mye folk i kirka og vi tenker at det er en strategisk plass å ha en hjertestarter. Derfor installerte vi én her og én i kirka på Røbekk.

Tjuveriet ble oppdaget for en måneds tid siden og er anmeldt til politiet.

– En slik hjertestarter kan vel ikke være verdifull som tjuvgods? Jeg skjønner ikke helt hva tjuven skal bruke den til, kanskje leike seg med den. Jeg vet ikke om det kan være farlig å leike med en slik hjertestarter.

– Døra inn til gangen her står ofte ulåst for at folk skal ha tilgang i forbindelse med begravelser, eller andre av kirkas arrangement. Vi hadde ikke forventet at hjertestarteren kunne bli stjålet, sier administrasjonsleder Finn Arild Fjøren ved kirka i Molde. Foto: Lasse Tomren