Bygget, som ligger litt nord for Lundavang og sør for Bekkevoll ungdomsskole, er lagt ut for salg. Ifølge ordfører Torgeir Dahl har Molde kommune forkjøpsrett på bygget og kan ønske å knytte tomta med Helse Møre og Romsdals planlagte salg av sjukehusbyggene på og rundt Lundavang.

– Vi lanserte tidlig en interesse for hele området. Molde kommune har fått to verdivurderinger fra helseforetaket. Ett i 2017 på 268 millioner kroner, og ett i februar i år på 163 millioner. I det originale estimatet var ikke tilbakeleie ut 2022 tatt med i vurderingen.

– Nå står det egentlig litt på Helse Møre og Romsdal, og vi avventer et konkret utspill, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl til Romsdals Budstikke.

Får tilbud neste uke

Klinikksjef for drift og eiendom, Mona Aagaard-Nilsen, i Helse MR opplyser at en konkret henvendelse vil bli sendt til kommunen neste uke.

– Siste verdivurdering for det aktuelle området er 217–255 millioner kroner, skriver Aagaard-Nilsen i en e-post til Romsdals Budstikke.

Selges alene

Det Helse MR som leder salget av det gamle sjukehusbygget og flere andre bygg i området rundt, med assistanse fra Sykehusbygg. Byggene var i februar delt opp i fem forskjellige objekt, som kan selges hver for seg. På Stuevollen er det snakk om 12 forskjellige bygg som alle eies av helseforetaket. Stuevollvegen 6, som nå er lagt ut for salg, er et unntak i dette området med Statsbygg som eier.

– Det er ikke noen spesiell grunn til at bygget legges ut for salg nå. Det er rett og slett et manglende behov for bygget, sier Kjetil Lehn regiondirektør for Midt-Norge i Statsbygg til Romsdals Budstikke.

– Bygget har vært brukt til forskjellige formål, blant annet av Bufetat, Barne-, ungdoms- og familieetaten. Det er ikke Statsbyggs oppgave å eie boliger, så bygget skal nå overføres til ordinære boliger igjen.

– Boligområde

Molde kommune er interessert i å kjøpe boligblokka og ønsker i tilfelle å knytte den opp mot Lundavang og tomtene rundt.

– Dette er et stort og strategisk plassert område. Jeg tror det er viktig at kommunen ser på helheten i området, istedenfor at byggene deles opp og selges ett og ett. Jeg tror det er en fordel å ta et reguleringsgrep for hele området og ser dette opp mot utvikling av sentrum, sier ordføreren.

– Nå er det ikke sagt at kommunen skal utvikle hele dette området sjøl, men da får man i alle fall lagt en helhetlig plan.

I en eventuell reguleringsplan for området, sier ordføreren at størstedelen av området trolig blir satt av til boliger.

– På Stuevollen står det i dag blokker av litt ulik kvalitet. Dette er et område vi selvfølgelig ser for oss utviklet for private boliger. Det gjelder i all hovedsak også Lundavang og selve sjukehusbygget. Kanskje blir det også offentlige bygg, men det har ikke kommunen gjort noen vurdering på foreløpig.

10 millioner

Stuevollvegen 6 står i dag tom. Tidligere har blokka vært brukt av Bufetat og som asylmottak. Kommunen har tidligere forsøkt å kjøpe bygget, uten at det har ført fram.

– Molde kommune har forkjøpsrett på bygget. Det er nå lagt ut for salg med et estimat på 10 millioner kroner, det mener vi kanskje er litt høgt i forhold til standen. Kommunen vil nok nå avvente og se an interessen i markedet, sier Dahl.

Helse MRs bygg på Stuevollen er ikke underlagt føringer i Samhandlingsreformen om videre bruk.