Daglig leder for de private realfagsungdomsskolene som vil starte i Molde og Ålesund, Ole Martin Tonheim, reagerer på omtalen av Akademiet fra Ap-politiker Sæther:

– Det burde i tilfelle vært dokumentert før det stilles spørsmål til om Akademiet som organisasjon er godt nok rustet til å drive skoler. Jeg vil hevde at vi kan dokumentere at vi er svært godt rustet til dette.

– Underlagt strengt tilsyn

Til påstanden om private skolers mål om å tjene penger på driften, sier Tonheim at de er underlagt svært strenge tilsyn.

– Sist det ble tvistemål om et slikt tilsyn om tilbakebetaling, vant vi mot Staten da saka kom opp for retten, sier Tonheim, som er ass. rektor ved Akademiet VGS i Ålesund.

Til Marit Vikens påstand om at høgt kompetente lærere oftest velger offentlig skole, viser han til erfaringer fra Ålesund.

– Bare tida vil vise for Moldes del, men vi har svært attraktive søkere på våre stillinger og ofte fra personer som ikke per i dag bor i nærområdet.

– Ønsker ikke fiendskap

Tonheim viser også til Menneskerettighetskonvensjonen om foreldres rett til å velge noe annet enn den offentlige skolen.

– Jeg underkjenner ikke synspunktene som kommer fram om utfordringer i Molde, men ønsker ikke at det skal oppstå fiendskap mellom den private og den offentlige skolen. Vi skal være et godt supplement, til beste for innbyggerne.