– Jeg så det selvfølgelig på Facebook. Continental søkte etter dekktestere i et nytt stunt som involverer vanlige folk landet rundt. Så jeg lagde en liten videosnutt fra mopedverkstedet mitt og sendte den inn. Ikke lenge etterpå fikk jeg en hyggelig tilbakemelding om at jeg tatt ut på laget av dekktestere. Det er kanskje ikke som å vinne sju rette i Lotto, men veldig artig likevel, sier 53-åringen.

Alt dekket i Østersund

– Først var vi 20 som ble sendt på dekktesting på is og snø i Østersund. Alt dekket. Fly til Oslo, videre til Stockholm og så til vinterbyen Østersund. Så var jeg en av ti som fikk besøk av et videoteam som lagde innslag om meg her i Molde. Det ble ganske god moldereklame ut av det, også for Atlanterhavsvegen, sier Johnny Reitan til Romsdals Budstikke.

Som dekktester kommer man litt til dekket bord. Vi spør Johnny om hvorfor han ønsket å bli dekktester. Og hvilket forhold han har til bil.

Trengte nye dekk

– Jeg trengte jo nye dekk på campingbilen! Både sommer- og vinterdekk. Det koster jo fort 10-12 tusen. Som dekktester fikk jeg de beste og nyeste dekkene til Continental uten å betale ei krone for det. Og så fikk jeg dekk til den andre bilen til nettopris. Til gjengjeld kan de lage innslag om mine erfaringer med dekkene. Jeg skal gi dem jevnlige tilbakemeldinger.

Johnny Reitan er atskillig mer interessert i scootere og mopeder enn han er i bil. Johnny og en kompis kjørte tur/retur Italia med hver sin Vespa i 2014. Han har kjelleren full av gamle Vespa og Piaggio som han skrur på.

– Når det gjelder bil er det noe jeg anser som et viktig transportmiddel. Mitt forhold til bil er ikke akkurat preget av lidenskap. Jeg kjører en Toyota Corolla som jeg kjøpte ny i 2003. Går som ei klokke.

– Og så er det den nostalgiske campingbilen som jeg og kona har sammen, en gammel Volkswagen som vi er veldig glad i. Bilen er 32 år gammel. Jeg måtte hente den med henger i Rødven. Men nå er bilen i mye bedre stand. Jeg gjør også en del utbedringer innvendig, for komfortens skyld. Vi var på campingtur til Valer i fjor sommer, og i sommer vil kona oppleve Bergen for første gang, sier Johnny.

Den allsidige og nevenyttige 53-åringen jobber som ingeniør på laboratoriet til Glamox. Han kommer opprinnelig fra Namsos, men flyttet til Molde i 1986. Da jobbet han som radio- og tv-reparatør hos Hansen Radio i Storgata. Men butikken la ned og Johnny skiftet frekvens. Han lyser opp når han snakker om Glamox.

Har lært mye

Men vi vil høre litt mer om erfaringene som dekktester hittil. Engasjementet varer ut året. Den som vil se hva Johnny driver på med som dekktester kan gå inn på www.dekktesterne.no

– Vi fikk jo en kjempeweekend i Østersund, som også ga meg en langt bedre forståelse av hvor utrolig viktig det er med best mulige dekk. Vi kjørte mange runder både på snø og is, med det siste av dekkteknologi og med litt eldre dekkteknologi. Det er merkbar forskjell, for å si det mildt.

Kun det beste vinterstid

– Spesielt om vinteren er det viktig å investere i de beste dekkene, i stedet for å spare seg til større ulykkesrisiko. Men det er en holdning jeg har hatt lenge før jeg ble dekktester, fastslår Johnny.

– Og så var det veldig kjekt da kamerateamet kom hit til Molde for snart fire uker siden. Vi holdt på i over 12 timer. De filmet også byen med drone. Bortsett fra at jeg språker vel mye er jeg veldig fornøyd med innslaget, som gir god reklame for Molde og omegn. Jeg regner med at det blir mer opplegg når det er tid for vinterdekk igjen. Heldigvis er det lenge til. Imens skal jeg kjøre på fantastisk gode sommerdekk, ler Johnny Reitan.