MOLDE: – Jeg tror Øvre veg er en veldig bra plassering. Tenk på all trafikken som kjører forbi her. Det er ikke så vanskelig å finne en parkeringsplass og komme hit for å kjøpe mat eller for å ta en time med massasje, sier Lamphong til Romsdals Budstikke.

Flyttet til Molde

55-åringen fra Thailand har bodd i Norge i 12 år. Hun bodde tidligere i Midsund, men har nå flyttet til Molde. Hun drev tidligere Lamphongs thairestaurant i Romsdalsgata, men la ned for et par år siden.

– Det er nok større mulighet for å lykkes med ei lita matvogn i stedet for å leie et stort lokale. Vogna er godkjent og alt er ok, sier hun om den saken.

Observante sjeler har sikkert lagt merke til at det for et par måneder siden åpnet en massasjesalong på gateplan i Øvre veg. Det er Lamphong som driver også den. Her tilbys klassisk thaimassasje, oljemassasje, fotmassasje og fotpleie.

Nesten som Thailand

– Jeg har ei flink dame fra Thailand som jobber for meg i massasjestudio. Mitt ansvar er å lage god thaimat i matvogna, som både skal stå her i Øvre veg og litt på Torget. Vi skal bytte litt på. Jeg lager alt fra vårruller og grillspyd til klassiske thailandske middagsretter som folk bare kan ta med hjem. Nesten like billig som i Thailand, ler Lamphong, som holder åpent alle dager unntatt søndag.

Magnus Farstad kommer bortom vogna. Han vil ha vårruller, ris og sursøt saus til lunsj. Av det virkelig kortreiste slaget. Magnus jobber nemlig hos Farstads Motorservice i nabobygget.

– Ta e lettvint! Et spennende tilskudd i gata. Og de va no ei skikkelig vogn ho he. I he trua, sier Magnus Farstad.