- Dette er en veldig bra mandag…! I helga gikk vi ut med festivalavisa i fulldistribusjon hos avisene i fylket, og det merker vi godt nå, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

- 5000 i allsang på museet, det blir en kjempefest.

Første utsolgte konsert

Festivalsjefen kan nå melde om den første utsolgte konserten på årets festival: Ingebjørg Bratland i Molde domkirke torsdag 19. juli, der kapasiteten er på 700.

- Vi har opplevd et fantastisk forhåndssalg i år, så dette er ikke overraskende, sier Solli, som registrerer at det mandag klokka 14 bare er 58 billetter igjen til Di Derre-konserten – med gjester og Ola Kvernbergs Steamdome - på museet.

- Vil dere øke kapasiteten, nå når konserten blir så tidlig utsolgt?

- Nei. Vi har dimensjonert museet som en mer intim arena, og hele apparatet, med alt fra vakthold til mat og drikke, er beregnet ut fra det. Vi har som kjent hatt større kapasitet tidligere, men vi endrer ikke hele apparatet på grunn av denne ene konserten, sier Solli, som er glad for at publikum kjøper billetter i god tid.

- Det gjør at jeg kan sove enda bedre om natta!

2.500 solgte til Van Morrison

Festivalsjefen minner om at det også er to andre konsertdager på museet i år.

- Jeg håper jo folk vil gå på disse to utmerkede konserttilbudene også, sier Solli.

- Hvor mye er solgt til de to andre dagene?

- Vi har rundet 2.500 på Van Morrison og Stanley Clarke Band, og 1.000 på ungdomsdagen med Cezinando, Amanda Delara og Fieh. Til sammen er vi langt forbi det endelige salget de siste tre årene. Så dette lover veldig bra, sier Solli.