VESTNES: – Vi har vist evne til omstilling og markedstilpasset driften. Samtidig har vi en dyktig, lojal og stabil arbeidskraft. Beliggenheten midt i fylket er også helt ideell for oss, sier styreleder og hotelleier Svein Magne Bergslid til Romsdals Budstikke.

Måtte velge

Han kommer opprinnelig fra Tingvoll, men har hatt så å si hele sitt yrkesaktive liv i Vestnes.

Det startet på med et kortere opphold på Ørskogfjell hotell, deretter jobbet han to år som institusjonskokk på Romsdal helseheim i Åslia.

Sammen med Geir Stenseth drev han med kafé og overnatting i Tomrefjord i to år. Da han sto overfor alternativet om å satse videre i Tomrefjord eller på Vestnes, falt valget på Vestnes, blant annet på grunn av beliggenheten. Men Solvang kafé med åtte rom for overnatting var nokså nedslitt, her måtte det satses.

Tradisjoner

Det hadde vært kafé med overnattingstilbud på dette stedet siden 1929. Vestnes har hele tida vært et sentralt knutepunkt for trafikken mellom Sunnmøre og Molde.

I 1947 overtok Sivertsen-familien driften, Solvang kafé ble både et populært møtested lokalt og med overnattingsmuligheter for folk på reise.

Med unntak av et kort opphold på 1970-tallet hadde det vært sammenhengende drift da Svein Magne Bergslid kom inn og overtok driften i 1987. Han startet straks arbeidet med en omfattende modernisering og utvidelser.

Stein på stein

– Vi har lagt stein på stein, og det er investert store beløp. Det har gått bra, hotellet er nedbetalt og driften har gått med overskudd i alle år bortsett fra helt i oppstarten. Nå er det ti fast ansatte på hotellet, sier Svein Magne Bergslid, som har overlatt den daglige ledelsen til Jan Tore Eik.

Vi går ned trappa til underetasjen, der det er innredet fem nye møterom.

Beliggenhet

– Vi har nå åtte møterom i ulike størrelser, det største med 90 sitteplasser. I tillegg kommer egen vinkjeller, sier Jan Tore Eik. Kapasiteten på overnatting er 85 gjestesenger.

Jan Tore Eik forteller om jevn og god tilgang av kunder, både på overnatting og som plass for møtevirksomhet, både med offentlige og private kunder. Turister er det også stadig flere av, ikke minst etter at hotellet er lagt ut på internasjonale booking-sider.

– Beliggenheten gjør det ideelt å legge møter hit med deltakere fra begge sider av Romsdalsfjorden. Fra hurtigbåten er det to minutters spasertur opp hit. For dem som kommer sørfra er det et pluss at de slipper å krysse fjorden, og på Vestnes er parkering gratis, sier Jan Tore Eik.

I fjor hadde hotellet rundt 7000 overnattingsdøgn. Nå er det like før sommersesongen starter for fullt.

– Det lover godt også for denne sommeren, sier Jan Tore Eik.

– Velkommen til Vestnes: Margunn Talberg har jobbet på hotellet i 27 år, her sammen med daglig leder Jan Tore Eik.
Satser på Vestnes: Vestnes fjordhotell har rundet 30 år.