Men sånn har det i grunn bestandig vært for MOIs friluftlivskole, som ble arrangert for første gang i sommerferien i 1994. Arbeidet tuftes kun på frivillighet, og det blir mange dugnadstimer i løpet av året.

– Men å se glade barn som koser i naturen gjør arbeidet verdt det, sier Anne Botslangen i MOI.

Variert

Hun tror friluftlivskolens popularitet henger sammen med at det er et variert tilbud.

– Vi har fire ulike tilbud. Barna får gå tur i marka, være i nærheten av sjøen og sykle. De kan klatre, padle kajakk og kano. Alt er lagt til rette for at de skal klare å gjennomføre. Prøver man det for første gang, og er litt usikker, så skal vi hjelpe til med å legge til rette. Ingen trenger å kunne noe fra før. Dette er lavterskel, og for alle aldersgrupper. Det er en fin mulighet til å bli kjent med ulike områder hvor man kan være i aktivitet, sier Botslangen

I hovedsak er alle aktivitetene nært Molde, men de litt eldre barna får muligheten til å besøke Sekken, Skåla og Bremsnes.

– Men det tilbudet er dessverre fullt i år, sier Botslangen.

Opptatt av å være i aktivitet

Hun tror foreldre er opptatt av at barna skal være i aktivitet i sommerferien. Og forteller at barna slettes ikke trenger å melde seg på sammen med noen de kjenner.

– Veldig mange melder seg på sammen med en venn. Men skulle noen synes det er skummelt å melde seg på alene, er det ingen grunn til det. Erfaringene våre tilsier at alle får nye venner på friluftslivskolen. De blir kjent med andre på tvers av skolegrensene. For mange blir også dette varige vennskap som fortsetter etter at uka i friluft er ferdig, sier hun, og legger til at ingen trenger å ha med seg mobiltelefon.

– Lederne har telefoner, og kan ta kontakt med foreldre skulle det bli behov for det. På friluftlivskolen skal vi være sosiale på gamlemåten, sier hun.

Viktige ledere

Botslangen ønsker å gi skryt til de frivillige lederne som jobber på friluftlivskolen.

– De gjør en fantastisk jobb. De er veldig dyktige og viktige for oss. Det er kompetente unge mennesker som er glade i å være sammen med barn. De er i sitt ess når de får delta i aktivitetene sammen med barna. Det synes også barna er gøy. De liker å være sammen med dem. Vi er så glad i lederne våre, sier Botslangen.