«Molde på skeiva» hadde sin årlige MGP-fest og over 150 mennesker var på plass for å feire det å være seg selv, og ikke minst ta den helt ut.

– Dette er jo høytydelig, sier Ragnhild Camilla Pedersen. Hun sitter i midten av en trio av moldensere.

– Det er derfor Thomas har på seg dress.

Thomas Bjørnå nikker.

– Det er kun i begravelser, bryllup og til Melodi Grand Prix jeg har på meg dress, sier han og flirer.

Alt er lov

Rundt oss på Kafe Kurt går det folk i glitrende kjoler. Noen har kledd seg i hippieklær, mens andre går farger i alle regnbuens farger. Bokstavelig talt. Og så har vi han med skjorte av prøvebildet fra TV.

Et par går også forbi i sølvsko, og journalisten har på seg «gylne skor» med blinkende lys. Alt er lov i kveld, for «Molde på Skeiva» har sin årlige Melodi Grand Prix-fest.

Moldes Grand Prix-dronning

Torunn Haldorsen er grunnlegger av «Molde på skeiva.» Hun tar også på seg skylda for at de for femte året på rad har fest på Plassen under finalen i Melodi Grand Prix. – Noen har kalt meg Moldes Grand Prix-dronning. Det var kanskje å ta i, men skitt la gå, ha ha!

De to første årene var festen på Storyville, men de tre siste årene har de vært på Kafe Kurt.

– Det som er så morsomt i år er at Teatret Vårt kontaktet oss, og ikke omvendt. De ringte i fjor høst og sa de hadde blinket oss inn 12. mai. Er ikke det kjempehyggelig?

Teatersjefen sendte også en hilsen på arrangementets Facebook-side tidligere i dag om hvor flott det er at et arrangement som dette kan være på Plassen, hvor alle er velkomne.

Ny rekord

Til sammen ble det solgt over 150 billetter og det er ny rekord. Noe Haldorsen selvsagt proklamerte for publikum, til ellevill jubel.

Det var også quiz i stemmepausen, hvor folk virkelig fikk brynet seg på enkelte som må være skikkelig MGP-nerder. Hvem går rundt og vet hva som er det 40. ordet i Carolas «Fångad av en Stormvind,» egentlig?

Det ble også gitt ut pris til mest fargerike kostyme. Den prisen gikk til Laila Andersen, bosatt i Molde. Hun hadde heklet drikkeunderlag til jentene rundt bordet sitt, selvsagt i regnbuefarger. De samme fargene hadde hun på sitt hjemmeheklede sjal, og kjolen stod selvagt i stil.

Bjørn Halstensen og Einar Holen Helseth ble årets MGP-ere som takk for all innsatsen de hadde lagt ned i få arrangementet av stabelen.

Og om du tror stemningen sank da det ble klart at Rybakk ikke vant? Neida. MGP er bare en unnskyldning for å komme sammen og ha det artig. Og du store så morsomt det var!

Se bildene fra stemningen i bildegalleriet over.