– Vi har egentlig hatt en langsiktig plan om å ha ei live-scene her, men har ikke ønsket å konkurrere med noen. Nå som både Kompagniet og Dockside har stengt dørene, ligger alt til rette, sier daglig leder Frode Svarstad hos Brygga, og legger til:

– Vi har hatt stor pågang av musikere som ønsker å spille her, og støtte opp om tiltaket. Allerede nå har vi booket konserter både to og tre lørdager framover, forteller Svarstad.

Brygga Live

Brygga, som skiftet navn fra Tangenten for et år sida, har lokaler i Hamnegata 47 under det nå nedlagte Kompagniet og eies av Johan Sjåstad Braaten og selskapet Naustbrygga AS.

– Live-konseptet vårt får nå navnet Brygga Live, sier Svarstad.

– Hva gjør at dere ser potensiale i live-konserter?

– Fordi alle er så positive. Musikerne har nærmest stått i kø for å få spille her. Miljøet har lyst på en slik plass, sier Svarstad.

Det kan Ove Sylte bekrefte.

– Molde by må ha ei oppegående live-scene. Dette er nå det eneste som finnes på klubbnivå, sier Sylte.

Vil ha scene med alt utstyr

Arnt Skipnes forteller at scena har blitt bygd på to dager, nærmest på dugnad.

– Målet er å ha ei scene som er klar til å entres, med P/A og backline, forteller han.

– Noe av utstyret har vi kjøpt fra Kompagniet. Utover det er det ikke gjort noen investeringer, forteller han.

– Hva med Silver Fox Music Club, vil de ha tilholdssted her?

– Akkurat det er fortsatt uavklart. Vi er positive, vi, dersom de ønsker det. Men vi kommer til å kjøre live-musikk uansett hva de bestemmer seg for, sier Svarstad.

Første konsert allerede lørdag

Lokalet har plass til rundt 450 publikummere. Nå håper gjengen at lørdagens konsert skal bli en suksess.

– Terje Sørensen har på kort varsel stablet sammen et band, som består av Bjørn Ove Hagseth, Sigmund Simonsen og Mats Nerli, som kalller seg «The Teardrops», forteller Svarstad.

På sin facebook-side skriver Terje Sørensen at:

«Vi hadde alle felt noen tårer etter Docksides nedleggelse, så navnet på gruppa var ikke vanskelig å forfatte. Det måtte bli «The Teardrops», Hva med plakater da, tenkte jeg, og kom på at jeg hadde en svær bunke gamle Shadles plakater, tegnet av Are Austnes, liggende i garasjen. Jeg satte kona i sving med saks, klipp og lim, og vipps var den saken ordnet også. Med dette vil jeg ønske alle gamle venner, musikere og alle som kan krype og gå, velkommen til Tangenten lørdag kl. 18.00, og kanskje blir det litt jam også, men det er opp til dere. Ramalama ding dong!

Konsertstart er klokka 18 lørdag 12. mai.

På Brygga på bussholdeplassen blir det live-konserter hver lørdag kl. 18.00 Foto: Vera Henriksen
The Teardrops er stablet på beina i løpet av få dager. Illustrasjon: Are Austnes. Foto: Privat