Skal ferjene mellom Molde og Vestnes fortsatt legge til kai i Grandfjæra i Molde? Eller skal tidligere planer om å flytte ferjeleiet til Reknes hentes fram igjen?

– Det må bli mange slike debatter framover. Nå er ferjeanbudene for drft av nye miljøferjer lyst ut, det som kalles Romsdalspakken. Da blir det behov for å bygge om ferjeleiene og tilpasse ferjeleiene til de nye ferjene, blant annet med ladestasjoner for strøm. Da må vi se på hvilke løsninger som vil være de beste, sier Frank Sve til Romsdals Budstikke.

Sve sier at når det er stilt krav om nye miljøvennlige ferjer, fører det med seg nyanlegg, blant annet med strømtilførsel til ferjene og ladestasjoner.

Den siste tida har det også kommet reaksjoner fra politikere og trafikanter som mener overfartstida med ferjene Molde-Vestnes tar for lang tid. Hadde ferjeleiet vært på Reknes, ville det vært kortere mellom ferjestedene.

Området ved Reknes, vest for bygget der Rema holder til, er fremdeles båndlagt til ferjeleie-formål av Statens vegvesen.

– Mener du at ferjeleiet i Molde bør flyttes til Reknes?

– Spørsmålet har ikke vært oppe i noe politisk forum. Etter min vurdering kommer det til å gå ferjer på Romsdalsfjorden i 10 år til. Det vil ikke forundre meg om det blir ferjer enda lenger. Jeg ser det ikke som realistisk å komme i gang med noe fjordkryssingsprosjekt de nærmeste ti åra. Vi må derfor finne gode løsninger for å få så godt ferjetilbud som mulig. Å sette inn ei eller to ekstra ferjer på Romsdalsfjorden, vil ikke utløse de store kostnadene, sier Frank Sve.