Det var i juni i fjor politiet ble tilkalt i forbindelse med et trafikkuhell i Fræna kommune. Den tiltalte kvinnen, som er i 30-åra, erkjente å ha kjørt bilen, men fremstod for politiet som svært beruset. I 15-tida ble kvinnen tatt med for å ta blodprøve og senere fraktet hjem. Blodprøven viste i etterkant en promille på 1,11 og at hun var påvirket av klonazepam, amfetamin og THC. Amfetamin er ett av virkestoffene i kvinnens medisin.

Politiet beslagla kvinnens førerkort før hun ble kjørt hjem. Det var imidlertid ikke siste gang kvinnen skulle ta blodprøve denne dagen.

Senere samme kveld, i 19-tida, ble politiet på ny tilkalt til samme strekning i Fræna med beskjed om at en bil hadde kjørt i grøfta. Det viste seg å være samme bil som hadde vært involvert i trafikkuhellet tidligere på dagen, den tiltalte kvinnen satt i passasjersetet på en annen bil et kort stykke unna.

Fræna-kvinnen erkjente igjen å ha kjørt bilen og hun ble på ny tatt med for å ta blodprøve. Politiet fant da en mindre mengde narkotika på kvinnen. Fire av tabelettene hun hadde med seg hadde hun ikke resept på, og i tillegg hadde hun en mindre mengde hasjis. Den andre blodprøven viste en noe lavere verdi, 1,03 promille.

I Romsdal tingrett møtte kvinnen tiltalt for to tilfeller av rus- og promillekjøring, for å ha kjørt uten førerkort og for å oppbevare narkotiske stoffer. Hun erkjente seg skyldig i retten.

I sin straffeutmåling la retten vekt på at det var to tilfeller på samme dag, at begge tilfellene førte til et trafikkuhell og videre at påvirkningsgraden var høg. Kvinnen ble dømt til 36 dager i fengsel, med to dager fratrekk fra varetektsfengsling. Hun ble også idømt en bot på 10.000 kroner. Hun mister retten til å kjøre motorvogn i fire år.