– Det var veldig tett, så vi kan sikkert si at vi var heldige i dag, sier trener Thomas Mork etter å ha sikret videre avansement i juniorcupen torsdag kveld.

For det ble kveld før de blåhvite G19-spillerne kunne puste ut og slippe jubelen løs. Kampen på Moa Stadion måtte nemlig gjennom både ekstraomganger og straffekonk før en vinner var kåret.

Stor rotasjon

Molde G19 vant, som mange vil huske, cupgullet etter straffespark mot Rosenborg i fjor. De ble cupmestre etter straffespark også året før, da mot Vålerenga. Moldes G19 er landets fremste cupmestre, sammen med Brann G19, med åtte NM-gull. Dermed var det store forventninger også til guttene som dro til Sunnmøre torsdag. Men det holdt bare så vidt.

– Herd var absolutt ikke noe dårlig lag. De har flere spillere som er involvert i 3. divisjonslaget til Herd, så de bydde opp til dans, ja, sier Mork, som forteller at de hadde stor rotasjon på laget, og at mange av de som normalt starter en kamp, ikke gjorde det i dag.

– Vi hadde en kamp for to dager siden i Oslo – da spilte vi mot KFUM i sterk varme – så skadeutsattheten gjorde at vi ikke kunne stille med det samme laget. Det var bare én som startet på tirsdag som startet i dag, forteller Mork.

Scoret først

G19-treneren forteller at de hadde en grei førsteomgang, uten å skape alt for mye.

– Vi spiller en ganske solid førsteomgang, føler jeg. Vi har grei kontroll og har egentlig taket på kampen, selv om vi ikke skaper så mye offensivt.

Et par minutter før pausesignalet går, scorer Magnus Langset for de blå-hvite.

– Ja, vi scorer på slutten av første omgang, og det føles veldig greit i pausen. Vi er enige om å fortsette å male på, så vil det kanskje gi oss flere mål.

To mann utvist

Men andreomgang går ikke helt etter planen, forteller Mork.

– I andre går de tøft ut, og de fighter oss ut av stilen. De får en scoring og vi får to mann utvist. Vi levde farlig.

I løpet av omgangen blir de også redusert til ni spillere. Thor-Olav Moe får se det røde kortet først, han blir utvist for å ha felt en mann på veg gjennom. Deretter Henrik Frisvold Jenset, litt på samme måten, holder igjen en som er på veg gjennom, forteller Mork.

– Det virket greit – jeg har ikke sett så nøye på det. Men det er klart det gjør noe med kampen.

Bommet på straffe

Ekstraomgangene i juniorfotball er bare to ganger fem minutt. Det var mer enn nok for Moldes ni gjenværende.

– Når vi er to mann mindre, og samtidig har i bakhodet at vi har prestert greit på straffekonk tidligere, så jager vi ikke noe mål i ekstraomgangene. Vi bare forsvarer oss, og det holder, forteller Mork.

Men dramatikken er ikke over. Molde bommer nemlig på sitt tredje straffespark, mens Herd scorer.

– Men så bommet de på fjerde og femte, mens vi score, og vi var dermed videre. Det var dramatikk – det ble så marginalt som du kan få det, men det er godt å være videre.

Neste runde i G19-cupen spilles torsdag 24. mai. Motstander er ennå ikke klar.