Torunn Dyrkorn, som til daglig er ass. reiselivssjef i Visit Nordmøre og Romsdal, overtok jobben som barnerepresentant etter partifellen Trond Lønseth høsten 2015.

– Hvordan har det vært for deg å være barnerepresentant?

– Jeg var på en orienteringsdag med Fylket, og kunne sikkert deltatt og engasjert meg i mye mer. Det er en utfordring å ha det som et politisk valgt verv framfor de som har det som en kommunal ressurs, sier hun.

– Hva har vært mest utfordrende?

– Å være valgt som «vanlig» politiker og ikke fordi man har faglig kompetanse innen barn- og unges rettigheter og krav til tilrettelegging av lekeareal og sikkerhet i planarbeid, utbyggings- og reguleringssaker. Jeg mottar alle plandokument og reguleringssaker, og det er utfordrende å følge godt nok med i alt som skjer her, uten å ha den faglige kompetansen. Prioritering av tid til å sette seg godt nok inn i alle saker, er så klart også en utfordring når man ikke har dette som en del av min egentlige jobb.

– Har det vært utfordrende å balansere barn og unges interesser opp mot partihensyn i saker?

– Nei, egentlig ikke. Det er vel stort sett enighet om at barn og unge skal ha et godt tilbud og gode lekeareal på tvers av politiske meninger. Og uansett så må en utbygger forholde seg til regelverket når det gjelder dette. I Molde kommune har vi også flinke folk på plan- og utviklingsavdelingen som følger bra opp, syns jeg.