MOLDE: Lørdag går den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix av stabelen, og Norge stiller nok en gang med Alexander Rybak, skulle han gå videre fra semifinalen torsdag.

For femte året på rad arrangerer Molde på skeiva Grand Prix-fest på Plassen. Men tradisjonen strekker seg 18 år tilbake i tid. Men da ble festen arrangert i stua til Torunn Haldorsen.

– Da Alexander Rybak vant i 2009 var vi 40 personer med flagg i stua mi. Taket sto ikke i ettertid. Det var da jeg forsto at vi måtte ta festen ut til folket, sier Haldorsen.

Antrekket er klart

Hun har hatt lørdagens antrekk klart i lang tid.

– I år blir det Do Re Mi- og fjørboa-tema. Fjørboaen er alltid med. Mer kan jeg ikke røpe, i tilfelle noen skulle finne på å kopiere antrekket, ler hun.

Haldorsen forteller at enkelte ser fram til Grand Prix-festen året rundt, og har antrekket klart flere måneder i forvegen. Hittil er det solgt rundt 70 billetter til lørdagens fest, som har kapasitet til 150 gjester.

– Det er omtrent likt som i fjor. Men moldensere, vet du. De er litt treige med å bestemme seg. Men vi er veldig fornøyd med billettsalget, sier hun.

Grand Prix – uansett

På Grand Prix-festen blir det quiz, kåringer av årets «Grand-Prixer» og årets mest fargerike. I tillegg blir det egne MGP-drinker i baren.

– Hva skal til for å bli årets Grand Prixer?

– Du må vise engasjement, spre ordet om MGP-festen og vise engasjementet i handling. Det må rett og slett stemme i alle ledd, sier hun.

To storskjermer på Plassen skal vise selve sendingen.

– Uansett hvor du befinner deg i lokalet skal du kunne se MGP. Det vil også bli noen nye element i pyntinga. Men en ting er sikkert, det blir fargerikt! sier Haldorsen, som i år har troen på norsk seier.

– Jeg har tro på Rybak! Han er så sjarmerende og har ei utstråling og en energi som appellerer til alle. Dattera mi lager egen dans til låten, og mora mi synger på den. Folk i alle aldre digger Alexander. Han var ikke en favoritt i starten, og lå vel nede på en 20. plass blant bookmakerne. Men etter første øving føyk han opp på 2. plass, bak Israel. Men MGP er et liveshow. Sangstemme og sceneshow er viktig, og der tror jeg flere favoritter ikke er like sterke som i musikkvideoene. Mens Alexander er i sitt ess, sier hun, og legger til at hun den hun utroper til vinner vanligvis ikke pleier å gå av med seieren.

– Men i fjor traff jeg! Da tippet jeg at Portugal, som hadde ei litt annerledes låt, kom til å vinne. Det traff. Jeg satser på å treffe med spådommen i år og, sier hun.

Alle velkommen

Haldorsen understreker at absolutt alle er velkommen på Grand Prix-fest.

– Til og med dem som egentlig ikke liker Grand Prix er velkommen. Fordi de ender opp med å digge det, sier hun.