MIDSUND: Tirsdag ble Tinestafetten for første gang i historien gjennomført på Midsund. Og det med en liten skole som arrangør av løpsfesten. Midsund montessoriskule hadde fått med elever fra fem av fylkets seks montessoriskoler. I tillegg var elever fra de to andre skolene på Midsund med og sprang på bygdas flotte friidrettsstadion.

For lærer og stevneleder Lillian Blø Rakvåg var dette en liten drøm som gikk i oppfyllelse, når hun nå kunne være med og få arrangere Tinestafetten i regi av hennes egen skole.

Fornøyd arrangør

– Jeg har alltid sett på Tinestafetten som et flott arrangement. Helt fra jeg sjøl var utplassert i praksis har jeg håpet å kunne få anledning å være med og gjennomføre stafetten. Jeg tok derfor initiativ til at vi kunne få til dette her på Midsund i år, sier hun til Romsdals Budstikke.

– Det er flott å kunne invitere så mange andre montessoriskoler hit. Når vi samles på en slik måte er vi med og bygger opp et fellesskap. 20 elever fra Velledalen montessoriskule overnatter på skolen vår til i morgen. Da skal vi ta dem med på fjelltur opp Midsundtrappene, sier den fornøyde stafettkoordinatoren videre.

Samlet montessoriskolene

I tillegg til elever fra arrangørskolen på Midsund og de langvegsfarende fra Sykkylven, var også montessoriskolene i Vikebukt og to Haram-skolene Hildre og Grytestranda på plass i finværet. Dette sammen med elever fra Midsund skole og Raknes skole. Stette montessoriskole fra Skodje var den eneste i fylket som ikke deltok.

Stafetten ble gjennomført med åtte elever på hvert lag, som til sammen løp tre runder, totalt 1200 meter på friidrettsstadion. Jacob Reidar Midsund Aasmyr var blant dem som var med og løp. Ekstra artig for midsundingen var det at han bidro til lagets seier.

Spurtet inn til seier

– Det gikk bra, spesielt siden at vi vant. Jeg løp siste etappe. Da jeg fikk stafettpinnen hadde jeg tre andre foran meg. De løp jeg forbi inn mot mål, sier han til Romsdals Budstikke.

– Søndag er det Midsundlekene. Jeg er litt usikker, men jeg tror jeg skal være med også der. Jeg har planer om å begynne på friidrett. Det er veldig flott at vi får til noe så stort som det å gjennomføre Tinestafetten på Midsund, forteller sjuendeklassingen.

PS: Tinestafetten ble for øvrig arrangert flere steder i vårt dekningsområde tirsdag; både i Molde, Måndalen og Eresfjord.