JENDEM: Det går så det suser i turngruppa til Ekko/Aureosen IL. Fem år etter oppstarten er turngruppa nesten like stor som fotballgruppa. Det ble en perfekt ettermiddag på kunstgressbanen i sesongavslutninga tirsdag. Thorleif Jansen er pappa til fire barn som er med og turner. Han er mektig imponert over jobben som gjøres.

Skryter av trenerne

– Innsatsen til Kristin Ulven, Terese Solheim, Cecilie Gusdal og de andre trenerne er fantastisk. Turngruppa har klart å mobilisere flere bygder og binde den sammen på en eksemplarisk måte. De har fått til et enormt engasjement der mange er med. Den store oppslutningen gjør at vi på andre året flytter avslutningen utendørs. Gymsalen er sprengt. Derfor flyttes alt utstyr ut for å gi plass til alle. Vi er mange foreldre som er glad for at det jobbes så godt, forteller Jansen.

Terese Solheim er administrativ leder i 60 prosent stilling i tillegg til å være turntrener i idrettslaget på kommunegrensa mellom Fræna og Aukra. Den nye gymsalen som står ferdig til høsten vil få mye å si.

– Vi har ei gruppe med sju parti med turnere fra tre til 15 år der aktiviteten spenner fra gymlek til troppsgymnastikk. De eldste trener tre ganger i uka. Nå holder vi til på Jendem skole. Vi gleder oss til å få dobbel så stor plass som vi har i dag. Nærmere 50 av turnerne er gutter. At gruppa skulle vokse seg så stor hadde jeg ikke forventet. Heldigvis har vi nok trenere til å følge opp de mange turnerne. Det er cirka femti flere i fotballgruppa. Mange av barna er med både på fotball og turn, sier den engasjerte 37-åringen, som er en av tre med trenerkompetanse i turn.

Turn og dans

Stella Bertine Farstad Aasen var med ute på Jendem.

– På oppvisninga viser vi det vi har øvd på. Min gruppe framfører blant annet en dans med forskjellige øvelser. Jeg har vært med på turninga i fem-seks år. Det at vi lærer så mange turntriks gjør dette så artig. Jeg har lært meg flikk-flakk, baklengs salto og sånne ting. Jeg er også med på Noise i byen. Jeg synes det er bra at vi har turn her i Julsundet, sier den ivrige 10-åringen, som går i 5. klasse på Julsundet skole.