Eide passerte Malmefjorden/Ekko/Aureosen, som fikk sitt første poengtap med en målløs kamp hjemme mot KFK. Begge de to topplagene står med tre seirer og ett uavgjortresultat så langt.Eide er foran på målforskjellen.

- Godkjent start på sesongen, fortsettelsen blir spennende, slo Eide-kaptein Ole Martin Halås fast etter sesongens andre hjemmekamp. Han signerte det fjerde Eide-målet to minutter før den ordinære kamptida var omme.

Sterk Eide-start

Hjemmelaget tok kommandoen fra start i kampen og ledet 2-0 etter 17 minutters spill. Idar Vangen Lysgård satte inn 1-0 etter 14 minutter, etter et hjørnespark og et uheldig klareringsforsøk av en ÅIF-spiller. Bare tre minutter seinere ble Sander Haug spilt gjennom ÅIF-forsvaret og satte sikkert inn det andre målet.

- Vi var solide så langt, men så slapp vi foten av gassen. Kanskje vi trodde at det skulle bli enkelt også i resten av kampen, og i alle fall ble både bevegelsen og presisjonen for dårlig i en lang periode, sa Eide-kapteinen.

ÅIF-redusering

ÅIF-spillerne jobbet seg inn i kampen, og skapte sin første store sjanse da Ola Mittet Farkvam ble spilt gjennom alene med keeper Bernt Gunnar Visnes etter 20 minutter. Men Eide-keeperen vartet opp med ei klasseredning. Han måtte imidlertid hente ballen ut av nettmaskene sju minutter seinere, da Sindre Kavli Hammervold fikk sjansen og satte ballen kaldt inn ved stolperota.

ÅIF fikk ei scoring korrekt annullert for offside tidlig i andre omgang, og siden var det få store sjanser å notere helt til innbytter Paul André Farstad – nylig hjemvendt etter et skoleår i England – satte inn 3-1 for Eide ti minutter før slutt. Chris-Robin Gundersen sto for forarbeidet. Og så pirket kaptein Halås inn 4-1 like før slutt.

Spillere på russetur

Eide manglet fire spillere som er på russetreff på Lillehammer denne helga, men har mange å ta av. I tillegg til Paul André Farstad er også Nikolay Bruseth tilbake i Eide-troppen etter noen sesonger i AK og opptrening etter beinbrudd.

ÅIF-trener Kim Hugo Nyheim mønstret et veldig ungt lag på kunstgresset på Eide. Aksel Berget Skjølsvik spilte de tre første kampene, men sto over denne, og ÅIF måtte dessuten klare seg uten Knut Anders Fostervold – på grunn av komfirmasjonsforberedelser. Bendik Vold Hovde, som scoret to av målene da ÅIF slo Vestnes Varfjell 3-2 i åpningskampen, har meldt overgang til KBK og skal nok i utgangspunktet spille 3. divisjonsfotball for KBK 2.

Kampfakta:

Eide – Åndalsnes 4-1 (2-1). 4. divisjon fotball, menn. Mål: 1-0 Idar V. Lysgård (14), 2-0 Sander Haug (17), 2-1 Sindre Kavli Hammervold (27), 3-1 Paul André Farstad (80), 4-1 Ole Martin L. Halås (88). Dommer: Johannes Remøy, Rival.