Det kunngjør Andersson, som eier hundre prosent av aksjene i selskapet, i et brev til Romsdals Budstikke.

– Styret i Dockside AS har besluttet å avslutte driften etter 28 år. Bakgrunnen for dette er at omsetningen har sviktet sterkt, skriver Andersson.

Ulemper med Sjøfronten

Andersson skriver videre at ulempene ved oppstarten av sjøfronten ble betydelig verre enn vi hadde sett for oss.

– Selv med reduksjon av kostnader og med bidrag fra AMFI i form av redusert husleie, vil vi ikke kunne drive med overskudd, sier Andersson.

– Vi vil rette en stor takk til alle som som har jobbet i disse årene. Uten denne innsatsen ville ikke Dockside vært det samme, skriver Andersson, som også takker sine trofaste kunder gjennom alle år.

– En spesiell takk vil vi rette til alle musikerne som har bidratt, Vi 3, med Terje, Sigmund og Jens Olav som har vært rene husorkesteret. Og for ikke å glemme Silver Fox, med Per Hammervoll, Wibeke Oshaug og Liv Karin Lange som har vært krumtappene i klubben i over 14, skriver Andersson.

Gjeld i selskapet

Romsdals Budstikke har vært i kontakt med Andersson, som ikke ønsker å kommentere avviklingen ytterligere nå.

Styret i selskapet består foruten Andersson selv som styreleder av styremedlem Grethe Nøsen.

Regnskapstallene for selskapet viser at omsetningen har holdt seg stabil de siste fire årene på rundt 3,7 til 3,9 millioner kroner. Samtidig har selskapet levert små plussresultat de samme årene, med 163.000 kroner i pluss i 2016. Samme år var sum av egenkaptital og gjeld 270.000 kroner, mens gjeldssummen er 957.000 kroner.

Den 4. mai ble det i følge Brønnøysundregistrene opprettet konkursbo i selskapet. Bobestyrer er advokat Anna Reistad.

– Veldig vemodig

Senterleder Britt Janne Tennøy på Moldetorget, der Dockside AS leier lokaler, forteller at leiekontrakten uansett gikk ut i oktober.

– At eier ser at stedet ikke er drivverdig gjennom sommeren, har vi forståelse for, sier Tennøy.

– Hva tenker du om at Dockside forsvinner fra senteret og fra byen?

– Det er veldig vemodig. Men vi har hatt et godt samarbeid, og begge parter ser at det nå er nye tider, sier Tennøy, som mener Andersson har gjort en fantastisk jobb i bransjen i mange år.

– Hva vil Dockside-lokale nå bli brukt til?

– Vi har lyst til å fortsette med servering. Vi jobber intenst nå med å regne ut kostnadene ved en eventuell ombygging av lokalene. Det er mange bakganger og krinker og kroker her på senteret, sier Tennøy.

– Har dere ny leietaker på plass?

– Vi har ikke skrevet kontrakt ennå, og kan derfor ikke gå ut med noe navn. Men vi har noen som er veldig interessert, sier Tennøy, som håper ny leietaker kan være på plass tidlig vår i 2019.

– Vi ser for oss en stor uteservering rundt bygget, og vi vurderer også å gjøre noe med fasaden slik at vi får åpnet mer opp, sier Tennøy.

– Et voldsomt tap for musikerne

Terje Sørensen, som sammen med Sigmund Simonsen og Jens Olav Malmedal utgjør gruppa Vi3 – for øvrig med 40-årsjubileum i år – har ett ord for nedleggelsen.

– Trist. Det er veldig trist, sier han.

– Hvilke konsekvenser får det at Dockside stenger dørene?

– Det blir et voldsomt savn for musikerne i byen. For de som ikke spiller jazz, vel og merke. Her har det vært viser, rock’n’roll, country... og en plass å prøve seg på, uansett nivå, sier Sørensen og legger til:

– Det blir et stort tomrom inntil vi eventuelt finner noe annet. Nå er det jo slutt på dans på bygda også. Dockside var plassen vi hadde, sier Sørensen.

– Hvor skal dere gjøre av dere nå, musikere og gjester...?

– Nei ... det kom jo litt brått på, dette. Kanskje Tangenten kan være et mulig sted, men jeg vet ikke. Jeg håper i hvert fall det som kommer etter Dockside ikke blir for fin-kulturelt. Vi trenger mangfold i byen.

Romsdals Budstikke har forsøkt å nå Per Hammervoll, Liv Karin Lange og Wibecke Oshaug i Silver Fox Music Club, foreløpig uten å lykkes.