Som kjent foreslår rådmannen «Samlokalisering Lyngstad» fra skoleåret 2018/2019, som betyr at elevene på Vevang flyttes til Lyngstad kommende høst. Dette har satt sinnene i kok.

Vevang-folket kjemper innbitt for skolen sin og okkuperte spørrehalvtimen i forkant av vedtaksdelen i kommunestyret med innlegg fra talerstolen. Til slutt sa ordfører Egil Strand (H) stopp.

Spørreundersøkelse

Bjørn Vevang Silset sa han vart nekta å levere ut resultatet av en spørreundersøkelse i bygda til representantene i salen og lurte på hvilket grunnlag det skjedde på. Han fikk heller ikke stille spørsmål til rådmannen. Ordføreren viste til møteorden.

For kort tid

Konrad Lillevevang lurte på hvordan kommuneledelsen på en og en halv måned vil gå fram for å gjøre overgangen best mulig for elevene på Lyngstad og Vevang skoler ved en sammenslåing.

Ordføreren viste til at alle spørsmål vil bli besvart i debatten.

Erlend Hovdhaugen var tredjemann på talerstolen. Han ville blant annet vite om det er forsvarlig å ta avgjørelsen på så kort tid.

– Jeg mener det ikke er forsvarlig for min femåring å få sju uker på å omstille seg.

Ordføreren: -Jeg tenker det er forsvarlig. Saka har versert i det politiske miljøet i ett år.

Rbnett kommer tilbake til debatten.

Bjørn Vevang Silset forsøkte å holde innlegg fra talerstolen under spørrehalvtimen, men ble stanset av ordfører Egil Strand (H) med begrunnelse i møteorden. Rådmann Ole Bjørn Moen kunne heller ikke stilles spørsmål i denne situasjonen. Foto: Oddbjørn Harnes