Full rulle i Aukrahallen på Håndballens Dag:

Nærmere 70 jenter deltar nå aktivt i håndballen på Gossen: – Respekt og samhold er en faktor for suksess

Det sier leder i Gossen IL sin håndballgruppe, Ingeborg Gaupset, som håper flere gutter blir med i kommende sesong.
Pluss +

Med full innsats i hele hallens lengde og bredde, stod innsatsen til gull da Gossen IL inviterte til Håndballens Dag i Aukrahallen 1. mai. Her møttes gosse-jenter til håndballmoro og turnering, med «kjendis» - besøk som et spennande punktum på interncupen.

Vokser

Håndballen på Gossen har vært i sterk vekst de siste årene. I dag er nærmere 70 jenter aktive på lag fra 7 år og til 15.

– Gossen IL har gjort en kjempejobb for å få flere idretter inn i idrettslaget, og vi opplever at styret legger til rette for at vi i håndballen skal ha det bra, sier leder i håndballgruppa i Gossen IL, Ingeborg Gaupset.

– I tillegg har vi en veldig fin foreldregjeng, som stiller opp og er aktive i miljøet, og det hjelper på når vi sliter litt med å rekruttere trener.

De siste årene har Gossen IL hatt et tett og godt samarbeid med Molde håndballklubb, noe som blant annet har medført lokale håndballskoler der eliteseriedamene har vært instruktører.

– Vi har flinke trenere på alle nivå som virkelig tar jobben sin på alvor og gjør at alle spillerne har det kjekt på trening. Et godt samhold i håndballgruppa har vært viktig og vi er flinke til å hjelpe hverandre. I tillegg har vi mentoren vår, Wenche Nesje. En bauta for oss nykommere med 100 spørsmål, og med lang erfaring fra idretten, sier Gaupset.

Suksessfaktor

Håndballgruppa i GIL satser på samhold som en viktig faktor for videre satsing.

– Vi vil at alle skal bli sett og tatt vare på. Vi jobber iherdig for å få flere gutter med i håndballmiljøet. Neste år satser vi derfor på håndballtrening for 1.klassingene, både jenter og gutter. Trenere er på plass – nå gjenstår det bare å få med barna, sier Ingeborg Gaupset.

Og at håndball er moro, kom tydelig frem under Håndballens Dag i Aukrahallen. Her stod både spilleglede, og littegrann prestisje, på spill. Og uansett plassering, så fikk alle utdelt diplom og medaljer av Mona og Anniken Obaidli.

– Det betyr utrolig mye for spillerne, og er et veldig positivt bidrag for oss, sier Ingeborg Gaupset