Det var en fartsfylt Vågen Runt 1. mai på Vågstranda. Det årlige arrangementet fikk bortimot 400 deltakere med store og små.

Det ble også gitt honnør til veteranene Ole Bjerke , Asle Furu og David Reistad med en turveske for de turglade veteranene.

De yngste barna boltret seg i Vågen rundt på marka med skoleplassen, men stafettene og selve terrengløpet gikk ned mot selv Vågen på Vågstranda.

Arrangementet, som gikk av stabelen for 50. gang, samlet løpere helt fra IL Dimna på Sunnmøre til Eide på Nordmøre. I tillegg til flere løpere fra Vistdal, Midsund, vikebukt og en rekke lag fra Rauma.

– Vi er veldig fornøyd med at det var mange flere lag som stiller, sa leder i Vågstranda idrettslag Anne Grethe Kjersem.

– Godt at det alltid er fint vær

I Vågen rundt ble det klasseseier til Bård Indravik Åndalsnes med ny løyperekord på tiden 19.40.

Dameklassen vant Brynhild Synstnes  med tiden 22.34.  Gutteklassen i alderen 15-19 år ble vunnet av fjordårsvinneren, Iver Synstnes Hole,  med tiden 20.25. I jenteklassen i samme aldersgruppe tok Ingrid Stølan Husøy fra MOI seieren, med tiden 23.30.

Klassen under 15 år vant Kristian Skjeflo Unhjem fra Isfjorden.

– Godt er det at det alltid er fint vær under Vågen rundt, sa Sverre Pedersen som var med i det aller første Vågen rundt som 12-åring.

Under åpningen av Vågen rundt ble mannen som satte det hele i gang takket. Kåre Strand var på den tida lærer i bygda. Det ble også nevnt at til tross for at det har vært store bølgdedaler med skiftende interesse, så er det stadig nye lag som dukker opp.

I herrestafetten ble det seier til Måndalen , Gutter og jenter klasse 12 år vant Molde Olymp. Herrestaffen vant Måndalen, mens Dimna IL vant dameklassen og klassen jenter og gutter 15 år.