En ung elev på en skole i Molde hadde onsdag med seg en kniv til skolen. Eleven skal ha kastet kniven mot en dør, men ikke mot andre elever. Ingen ble skadd i episoden, men flere elever skal ha opplevd situasjonen som skremmende.

– Tilfeldig

Dette er den andre knivepisoden i grunnskolen i Romsdal på to dager. Fagsjef for skole Ivar Vereide i Molde kommune tror det er tilfeldig at to slike episoder skjer tett på hverandre, og mener det ikke er et tegn på et økende problem.

– Så vidt jeg kjenner til er det svært sjelden med slike alvorlige hendelser i moldeskolene. Jeg tror det er tilfeldig at vi ser to slike hendelser nå. Skolene må gå gjennom tilsynsrutinene sine, og se om det er behov for konkrete tiltak.

Før skolestart

Rektor ved den aktuelle skolen i Molde forteller at det var spesielle omstendigheter som gjorde at hendelsen kunne finne sted.

– Dette skjedde klokka ti på åtte om morgenen, når kun et lite antall elever er på skolen. I dette tidsrommet har vi ikke hatt lærere ute på skoleområdet, så vidt jeg vet har heller ingen andre skoler i Molde tilsyn ute før klokka åtte. Vi hadde heller ikke fått beskjed om at eleven var kommet til skolen

– Dette er en veldig spesiell hendelse som er svært sjelden. Jeg har aldri tidligere opplevd at en elev har hatt med seg kniv eller så farlige gjenstander på skolen.

Har endret rutiner

Skolen har drøftet saka med aktuelle instanser og har valgt å endre sine rutiner.

– Nå har vi tilsyn på uteområdet før skoledagen begynner og vi har forsterket tilsynet i friminuttene. Vi vil også se på rutinene våre i forhold til tilsyn og hvordan vi skal håndtere en slik situasjon om den oppstår. Det er viktig for oss at vi kommer fram til tiltak som sikrer at en lignende hendelse ikke skal skje igjen, slik at elever og foreldre skal kunne kjenne seg trygge på skolen.

– Hvordan blir elevene som var til stede ivaretatt?

– Vi har samtale med elevene som var til stede da hendelsen fant sted, og jeg har snakket med barnas foresatte.