For tre av disse fylkesvegsambandene gjelder kontrakten i 14 år, Dette er Hollingsholmen-Aukra, Molde-Sekken og Mordalsvågen-Solholmen. Her er anbudsperioden fra 1. januar 2020 til 2033.

For Åfarnes-Sølsnes er anbudsperioden 12 år fra 1. januar 2022. Årsaka til dette er at dagens kontrakt med Fjord 1 ikke går ut før i 2022.

Romsdalspakken

I dag er det Fjord 1 som driver alle disse strekningene.

De fire sambandene utgjør Romsdalspakken 2020–2033. Sambandene Mordalsvågen-Solholmen og Hollingsholmen-Aukra inngår i en pakke som også omfatter sambandet Molde-Vestnes. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2010. Molde-Vestnes skilles ut når neste kontrakt begynner å gjelde.

Molde-Sekken er en del av en pakke som omfatter tre samband. Torghatten har kontrakten på drift av de tre fra 1. januar 2011, men driften av Molde-Sekken er overlatt til Fjord 1, skriver veier24.no.

Kravene til utslipp er ikke lik på alle sambandene. På Sølsnes-Åfarnes og Aukra-Hollingsholmen er det stilt strenge miljøkrav, det er det ikke på de to andre.

Møreaksen kan korte anbudsperioden

Sambandet Mordalsvågen-Solholmen blir neppe med i pakken helt fram til utgangen av 2033. Grunnen til dette er Møreaksen. Hvis planen om ferjefri E39 over Romsdalsfjorden blir realisert, blir dette ferjesambandet lagt ned. Det ligger også i planene for ferjefri kryssing av Romsdalsfjorden at Aukra-ferja blir nedlagt, når Kjerringsundet er utbygd og brua fra Midsund til fastlandet er på plass.