Lørdag trente de to med Bjørn Tore Hoem da den tredje utgaven av Molde CKs sykkelcamp ble innledet, som i fjor med Jendem skole som base. 42 ungdommer i alderen 10 til 18 år deltar på årets camp.

– Inspirerende å få trene sammen med Bjørn Tore. Dette var ei fin økt, mente de to Molde CK-talentene etter formiddagens to timer lange treningstur fra Jendem, rundt Jendemsfjellet og Malmefjorden, og tilbake.

– Jeg var med dem på campen også i fjor. Kjekt å se at det gror godt lokalt og at deltakerantallet på campen er nesten doblet fra i fjor, var Bjørn Tores kommentar.

Tredjeplass i norgescupen

Heidi Indergård er første års junior og fikk en knallstart på sesongen med tredjeplass i norgescupåpninga i Skien forleden. Etter tre runder i den 22 kilometer lange løypa hadde hun bare to ryttere foran seg.

– Det var ei variert løype med én lang bakke og mange høydemeter. Jeg er vel ikke en utpreget «klatrer», men mer en «allrounder». Det var kjekt med en så god sesongstart, sa 17-åringen, som går førsteåret på Molde videregående skole.

Vi kjenner henne ellers som en dyktig langrennsløper opp gjennom ungdomsklassene, men etter hvert har det blitt mer sykkel enn ski. Slik mange andre dyktige sykkelryttere har gjort før henne – som for eksempel Kurt Asle Arvesen.

– Det er vel bare de fire-fem siste årene jeg har trent målbevisst på landeveissykling. Jeg har ikke rittplanen klar for resten av sesongen, men skal prøve å følge opp i norgescupen. Jeg skulle gjerne hatt flere jenter her hjemme å trene med og som ville satse på sykkel, sier Heidi, som også ble nummer tre i Ungdoms-Birken i fjor.

Sesongstart i gjørma

Sigve Ulleland satser først og fremst på terrengritt rundbane, men inkluderer også landeveissykling i programmet sitt. I terrengsyklistenes norgescupåpning på Kongsberg nylig syklet han inn til åttende- og tiendeplass blant femti ryttere i den tøffe 15-16-årsklassen.

– Det var høyt nivå og ganske krevende forhold i gjørma. Kanskje var det en fordel å være liten og lett der. Neste helg er det ny norgescuprunde i Oslo, med tre ritt på programmet, forteller Sigve.

Han er snart ferdig med siste året på Bergmo ungdomsskole, og til høsten venter Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer. Det er ingen selvfølge å få plass der, moldegutten er én av tolv som kom inn på sykkellinja i denne omgangen.

– Jeg er veldig glad over å ha fått plass. Jeg har vært to ganger på besøk der, og inntaket er basert på tester og intervjuer i tillegg til rittresultater. Nå får jeg sjansen i et veldig flott skole- og treningsmiljø. Det blir topp.

Nesten dobling

Molde CKs sykkelcamp arrangeres altså for tredje gang denne helga, og klubben kan glede seg over en stor økning i deltakerantallet.

– Vi hadde rundt et dusin deltakere det første året, økte til 22 i fjor og har altså 42 med i år, forteller Freddy Ulleland og Frode Nakken i Molde CK.

Deltakerne kom fredag og både bor og spiser sine måltider på Jendem skole. I tillegg til ungdommer fra egen klubb er det med sykkelryttere fra Trollheimen SK (Halsa/Surnadal), Oppdal, Liabygda, Eidsvåg, Skåla, Fannefjord SK og IL Norodd.

– Deltakerne er fordelt på landevei, terreng og enduro. I formiddag har for eksempel terrenggruppa trent på Gossen og endurogruppa i Moldemarka, mens landeveisgruppa har vært på sin tur i Malmefjorden-området. Men det blir også felles program i løpet av helga.

Endurosykling forklares som stisykling med utforpreg i et noe røffere terreng og med kraftigere terrengsykler. Og fenger mange for tida, lørdag var det 17 av deltakerne som var med instruktør Halvor Barlaup på formiddagsøkta. Håkon Klerud Johannessen ledet terrengruppa.

Før formiddagens treningsstart samlet Molde CKs leder, Knut Ugelvik-Bognø, alle deltakerne for å minnes Odd Gisle Blikås, som sist torsdag mistet livet i ei ulykke under sykkelferie på Mallorca. Markeringa ble avsluttet med ett minutts stillhet.