For første gang gjennomføres en nasjonal konkurranse i frisbeegolf i Molde. Og for første gang spilles det norgescup på en golfbane. Det skjer når 90 spillere fra Bodø i nord til Kristiansand i sør møtes til årets sesongstart til Molde. Dette sjøl om idretten ikke har etablert seg i byen. Med IL Hjelset Fram har både egen gruppe for frisbeegolfere og utøvere med i helga. Åge Roaldsetli er en av dem. 28-åringen sier det har vært så som så med sesongforberedelser. Innendørs vintertrening er ikke nok for å hevde seg mot de aller beste.

Hjelset er med

– Det er kult at norgeseliten kommer hit. Kanskje kan det hjelpe oss med rekrutteringen. Vi ønsker å få flere til å begynne med sporten. IL Hjelset Fram har åtte spillere der ikke alle er like aktive. Fire av oss er med og konkurrerer i helga, forteller Åge Roaldset i IL Hjelset Fram.

Første konkurranse gikk sånn passe. Det startet bra, men så gikk det litt dårligere. Likevel tar Roaldset det hele med et smil.

– Jeg har det artig likevel. Vi har vært ganske flink til å trene på kurvene inne på klubbhuset, men jeg skulle helt klart vært flinkere til å trene enda mere. Det å klare å kaste frisbeen langt og presist gir også en god følelse, sier Roaldset, som på det lengste kastet frisbeen 150 meter på golfbanen. I tillegg til han var også Simen Bugge, Kristian Sandvik og Kjetil Lian fra IL Hjelset Fram med og spilte i helga.

Uvant med golfbane

Hjelset har i dag en bane med ni hull. Roaldset forteller at de jobber med å skaffe finansiering slik at banen kan utvides til 18 hull og full størrelse. Forhåpentligvis lykkes de med fem hull i tillegg til dagens ni løpet av sesongen. Frisbee er som golf der det spilles på 18 hull med mål om å treffe kurvene med bruk av minst mulig kast. Hvilken frisbee som benyttes kommer an på hvor langt det skal kastes. Stort sett er det tre forskjellige som er i bruk i løpet av en konkurranse. Det er Trondheim frisbeeklubb som arrangerer norgescupen i Molde. Leiv Aspén skryter av mottakelsen og samarbeidet med Molde golfklubb.

Skryter av Molde

- Det er utrolig fint å være her. Flott bane samt at golfklubben har tatt i mot oss med åpne armer. I tillegg til IL Hjelset Fram er det noe aktivitet lenger sør i fylket. Når vi i Trondheim hadde lyst til å gjennomføre norgescup på en golfbane ble det til at vi tok kontakt med Molde. I tillegg til Molde skal vi spille norgescup fire andre steder i løpet av sesongen, sier Aspén.

Sukkevann Frisbeeklubb i Kristiansand var med sine 14 spillere størst i Molde i helga. Ola Brunes Stakkeland sier mottakelsen var varm sjøl om været var litt kaldt.

- Vi har leid oss hus i Malmefjorden og har det sosialt sammen når vi drar på klubbtur til Molde. Banen her er bra, men litt kaldt med sesongstart allerede i april. Frisbeegolf krever ikke spesielle fysiske forutsetninger slik det er med mange andre idretter. Presisjon og teknikk er viktig, men dette er likevel en idrett der alle kan bli god. Frisbeegolf er for alle. Spesielt bra at hele familien kan være med og spille sammen, sier 24-åringen fra Kristiansand.

Etter to innledende runder lørdag gjennomføres det søndag finalespill på Eikrem.