For hjemmelaget Midsund ble det tredje tap i serieåpninga, i sesongens første hjemmekamp. Gresset på Midsund stadion måtte ha noen uker ekstra etter den lange vinteren og dermed ble kampen «snudd» mot Tomrefjord i første serierunde. Skiftet av kunstgresset på Skeidvoll-banen de siste ukene gjorde det heller ikke mulig å spille der.

– Det er på hjemmebane vi må hente de fleste poengene våre, så vi har ventet på denne muligheten, sa spillende Midsund-trener Even Heggdal før kampen.

Manglet spillere

Men han manglet noen av sine sterkeste offensive kort i denne kampen, og kanskje ble det avgjørende. - Vi har flere spillere som jobber turnus , og det må vi ta hensyn til. Men det var skuffende at vi ikke fikk med oss poeng i dag, sa Heggdal etter kampen.

Midsund hadde etter hvert et spillemessig grep på den første omgangen, som imidlertid var sjansefattig og ble målløs. Gjestene hadde den klart største sjansen, da Mathias Hollen ble spilt gjennom, men skuddet gikk rett på keeper Gunnar Hofstad.

– Etter planen

– Det var etter planen at Midsund skulle få eie ballen mye i første omgang. Vi gjorde noen strategiske bytter i andre omgang, og satte inn mer erfarne og ballsikre spillere som Anders Hustad og Allan Holmen. Det betalte seg, konkluderte Malmefjorden-trener Kim Holmen da seieren var sikret.

Og det er vanskelig å argumentere mot det, for en presis og lang pasning fra Anders Hustad ga Mathias Hollen både tid og plass til å sette inn 1-0-målet åtte minutter ut i andre omgang. Og det var starten på en sterk og avgjørende periode for bortelaget.

Det kunne imidlertid blitt balanse i regninga bare fem minutter etterpå, da Eskil Raknes ble felt og Midsund ble tildelt straffespark. Mateusz Ponurko sendte imidlertid ballen knallhardt i tverrliggeren fra 11-metersmerket.

Og i stedet doblet Vegard Høstmark Malmefjordens ledelse to minutter etter straffesparket, da han videresendte ballen i mål etter kaptein Bent Rune Stangelands frisparkinnlegg fra sidelinja. Ytterligere fem minutter seinere fulgte Henrik Gussiås Ohr opp med 3-0-scoringa som avslutning på en liten kanonade fra gjestene.

Midsundsjanser

Kampen så avgjort ut på det tidspunktet, selv med en halv omgang igjen å spille, men Midsund var nære på redusering ved to anledninger. Først da Ingmar Misund sendte ballen i tverrliggeren fra kort hold og deretter da Johannes O. Sjøvik testet Malmefjorden-keeperen med et velplassert frispark.

Uttelling ble det først to minutter før slutt, da kaptein Svein-Tore Fossum satte et frispark i mål fra 30 meters hold!

– Det var greit nok det, men det hjalp ikke stort, vi burde ha hatt bedre uttelling enn dette, sa Fossum etterpå.

Midsund tapte altså de to første kampene også, mot de to Vestnes-lagene Tomrefjord (1-5) og Vestnes Varfjell (1-3). Malmefjorden/Ekko/Aureosen kom derimot til fredagens kamp med to seirer på kontoen – 5-1 borte mot Træff 2 og 1-0 hjemme mot Åndalsnes.

Fredagens motstandere var topplagene i fjorårets 5. divisjon – Midsund ble seriemester, Malmefjorden toer. Midsund tok fire av seks mulige poeng i de innbyrdes kampene.