MOLDE: På egen hånd har Eva Kristoffersen gått fra bedrift til bedrift i Molde og Fræna for å samle inn penger til barn som besøker Molde sjukehus. Hun ble overveldet av resultatet.

– Jeg skulle egentlig bare bruke en uke på dette, men det ballet på seg. Jeg ble tatt så godt imot overalt og folk var så positiv at jeg bare fortsatte. Folk var veldig motiverte når de fikk høre hva det gjaldt og var villige til å bidra. Til slutt ble det en del penger og gaver. Det bare ballet på seg, sier Eva til Romsdals Budstikke.

– Jeg ble overveldet av responsen. Jeg begynte like før jul og mot slutten av året kan det jo være litt trange budsjett, men det var veldig positiv respons. Av dem som ikke kunne gi noe akkurat da, var det mange som ba meg komme tilbake i januar, eller ringte meg opp seinere og ba meg komme tilbake.

Kids First

Innsamlingsaksjonen er en del av Kids First, veldedighetsprosjektet til JCI Molde. Dette er 14. året på rad aksjonen blir arrangert. Kristoffersen deltok på et JCI-kurs i fjor høst og fikk i den anledning høre om Kids First-prosjektet. På egen hånd samlet hun inn 26.000 kroner og i tillegg en rekke gaver.

Styreleder og medlemsansvarlig Anita Zizzari i Molde JCI hjalp til med noen generelle aspekter av aksjonen.

Stusslig

Pengene og gavene skal gå til venterommene på Molde sjukehus, til glede for barn og unge som besøker sjukehuset. Valget var enkelt for Kristoffersen.

– Jeg valgte det fordi jeg hadde vært på sjukehuset og sett hvor stusslig det sto til på venterommene.

– For eksempel på kreftpoliklinikken kan barn bli sittende i 2–3 timer mens pårørende får cellegiftbehandling. Når jeg hørte dette tok jeg et skikkelig tak for å hjelpe.

– Å få ei slik gave er kjempe overaskende og utrolig hyggelig. Alle vi som er her er målløse over initiativet. Alle barna som er hos oss kommer til å bli så glad! Det er ikke så reint få som er her og som ikke har så mye å leike seg med. Om dem har en hel time, en hel dag eller mange dager, så er det godt. Vi får leiker i alle fasonger; gode gammeldagse tusjer, biler og elektroniske ting. Noen får Nintendo, vi får vegghengte tv og litt bøker, sier Ingrid Vasdal, klinikk-sjefen for kirurgisk avdeling ved Molde sjukehus.

Gavene blir fordelt på seks forskjellige avdelinger ved sjukehuset. Blant annet kreftpoliklinikken, avdeling ØNH, kirurgisk avdeling og akuttpsykiatriens mottak på Hjelset.

Lego og tv

Pengegavene ble brukt til å kjøpe leiker og annet til barn. Kristoffersen handlet sjøl inn.

– Jeg tenkte først at barneansvarlig på sjukehuset kunne handle for ungene, men de ansatte på sjukehuset kan ha det ganske travelt. Jeg fikk en liste med ønsker fra de forskjellige avdelingene. Noen ville ha lego, tv, videospill eller noe annet.

Det er Bjarne Øverland, Ola Øvstedal Kosberg, Molde Næringseiendom, Istad Kraft, Handelsbanken, Dekkservice, Romsdalsbanken, Nerland Autosalg, Nerlands Granittindustri, Elkjøp, Lekia Roseby, Brages bilforretning, Nardo bil, Eiksenteret, Nille Elnesvågen, Ringo leiker Moldetorget, Furesund Libris Elnesvågen, EKH Trykk og Ark Roseby som har støttet aksjonen.