I år er det 13. gang Angvik Hornblowers Band med Knut Marius Djupvik, Leiv Skeidsvoll og André Gussiås Band inviterer til show i Flemma og på Kleive, konserter som er kjent for full trøkk og stor stemning.

– Konsertene har vært veldig viktige for Angvik og Flemma, og virket samlende. I år har vi vært litt spente, bakgrunnen tatt i betraktning, sier Vegard Indergård, markedsansvarlig i Angvik Hornmusikk, og sikter til den pågående striden om grensejustering for Indre Gjemnes.

Må legge politikken til side

De to konsertene i Flemma, samt på Kleive, har samlet rundt 700-750 mennesker. I fjor ble Springsteen-konserten utsolgt på tre minutter.

– Også i år ble lørdagskonserten utsolgt på én dag. Vi legger ut rundt 70 billetter på butikken på forhånd, der står folk i kø fra 5-6 om morgenen. Showet har blitt noe alle skal være med på, det ser heldigvis slik ut i år også, sier Indergård.

– Tror du striden om grensejuseringen vil påvirke?

– Forhåpentligvis ikke. Saka går sin gang, denne uka skal Gjemnes kommune i møte med Kommunaldepartementet. Vi håper på en så rask avgjørelse som mulig, sier Indergård, og legger til:

– At vi diskuterer grensejustering og går på konsert, er to ulike ting. Vi trenger å møtes enten vi mener det ene eller det andre, sier Indergård, som er en av 23 medlemmer i hornmusikken.

– Det er kanskje uenighet innad i korpset også?

– Ja, det er det. Men vi er enige om at vi er uenige, og at det er lov. Det er god stemning, og vi gleder oss til å lage show igjen.

Rå entertainer

Showet har fått tittelen The Heavy Entertainment Hornblowers Show – A Robbie Williams Night, og lover alle de kjente låtene.

– Jeg har vært fan av Robbie Williams så lenge jeg kan huske. Han har levert kvalitetslåter og rå show i snart 30 år og han har vært en stor inspirasjon innenfor sang, show og låtskriving, sier Knut Marius Djupvik, som har Feel som sin favorittlåt.

– Hva betyr helga i Flemma for deg?

– Angvik Hornmusikk har blitt en del av meg. Jeg har sagt at jeg kommer til å være med så lenge de ønsker. Helst til jeg er bestefar og Skeidsvoll går med stokk. Jeg kom dit som 17-åring og hadde en stor opplevelse sammen med broren min. Vi har et litt romantisk forhold, sier Djupvik, som har gjort mye av forberedelsene før pappapermen begynte 12. mars, og nå bare nynner og repeterer mens han skifter bleier.

– Det er seks uker siden sist jeg sto på scena, så jeg har ganske mye overskudd som skal ut. Skal det være gjerder, er det for å skille meg fra publikum, ikke omvendt, humrer han.

– Hva tenker du om den pågående debatten – det er mange følelser i sving ..?

– Jeg har opplevd disse kveldene som veldig samlende, for folk i Gjemnes, på Nordmøre og i Romsdal, og i Molde og Kristiansund. Målet må være at det blir slik denne gangen også. Alle som kjøper billetter til en slik konsert kommer for å kose seg og derfor har jeg tro på at vi skal finne god stemning, sier Djupvik og legger til:

– Med Williams sin hjelp tror jeg fort dette kan bli rekord og at den eneste grensa som blir flytta denne helga er takhøyden i Flemma Grendahus!

HVA: A Robbie Williams Night

TID OG STED: Flemma grendahus 27. (familiekonsert) og 28. april, Kleive Arena 12. mai

Rundt 40 personer er involvert foran og bak scena for å få årets store happening i Flemma til å skje. Lørdagskonserten er for lengst utsolgt. Foto: Hugo Tingvoll