I helga var det stor håndballfest i Molde, når 124 lag var med på årets Rosecup. Interessen for årets turnering har vært stor, og arrangørklubben MHK Elite har vært nødt til å si nei til flere lag som ønsket å være med.

1500 på skole

For to år siden var det enda flere lag med. Da ble i tillegg Frænahallen og Skålahallen brukt til kamper. Problemet var at turneringen mistet litt av sin intimitet.

– Vi fikk noen negative tilbakemeldinger på at det ble for stor avstand. Det er bedre å ha alt mer samlet. Om vi skulle tenkt utelukkende på penger, så kunne vi nok brukt de hallene i år også. Men vi mangler uansett overnattingsplasser. Om vi skal ta cupen et steg videre, er vi avhengig av å få flere skoler med på laget, sier Indbjør.

Totalt bodde det 1500 spillere og ledere på skolene som ble brukt til overnatting under cuphelga. I tillegg var det mange som benyttet seg av byens hotell.

Gode penger

Men selv om det kunne vært flere lag med, er Rosecup meget god butikk for Molde HK Elite.

– Sett vekk fra sponsorene, er dette vår største inntektskilde. Det er helt klart et veldig viktig bidrag for oss. Det er i tillegg viktig for oss som eliteklubb å gi noe tilbake til bredden, forteller Per Gjerde i MHK Elite.

– Vi håper på å kunne få inn en million kroner i overskudd når vi har fått telt opp. Det er viktige penger for oss.

Elitespillere som dommere

Blant bidragsyterne er eliteseriespillerne fra Molde HK. Noen satt i sekretariat, mens andre var med som dommere – til stor glede for mange av Rosecup-deltakerne.

– Det er en bevisst handling at vi bruker elitespillerne våre til dette, og vi ser at det er stort for mange av de unge spillerne å få sine idoler som dommere. Jeg har hørt flere spillere som har snakket om hvor kult det er, sier Indbjør.

Finaleresultater i Rosecup 2018:

J16: Otta - Molde 2 23-16.

J14: Ørland - Molde 18-22.

J13: Ørland - Molde 10-9.

J12: Sverresborg - Charlottenlund 10-12.

G16: Sverresborg 2 - Skogn 16-17.

G14: Molde - Sverresborg 10-13.

G13: Elnesvågen - Sverresborg 2 12-13.

G12: Utleira 3 - Utleira 2 14-17.

Det ble «internkamp» for Rival G10. Her er det Henrik Øverland som hopper inn fra venstresida og tester skuddarma. Foto: Per Tormod Nilsen
Jentene fra Elnesvågen og Omegn IL måtte fikse på sveisen før de skulle ut i aksjon i helgas Rosecup. Foto: Per Tormod Nilsen