Kommunestyret i Fræna valgte enstemmig at en skulle etablere et prøveprosjekt med en egen vaktordning for barnevernet i kommunen.

– Vi i barnevernstjenesten er svært positive til at kommunen prøver en ordning alene. Årsaka er at vi ønsker å ta i bruk vår kunnskap om lokale forhold og finne lokale løsninger. Vi har hatt en liknende vaktordning i flere år og vi har alltid hatt et godt samarbeid med politiet, sier barnevernsleder Ingrid Olesdatter Krekvik.

Klar før sommeren

Fræna håper å ha tjenesten på plass før sommerferien. I administrasjonens vurdering av saka ble det pekt på at Fræna kommune i dag har en god barnevernsordning, uten avvik og med høg kompetanse. Videre at en egen ordning ville gi barnevernet lokalt bedre kontroll over den enkelte sak. I kommunens sakspapirer ble det også slått fast at egen ordning trolig ville bli rimeligere enn å kjøpe tjenesten fra Molde.

– Mindre belastende

– Nærhet og lokalkunnskap gjør at en kan finne raske, gode løsninger i nettverk og nærmiljø. Det kan hindre at barnet blir flyttet ut av kommunen og til en fremmed omsorgssituasjon. En unngår da store omkostninger både økonomisk og personlig. Lokale løsninger er mindre belastende både for barn og foresatte.

– Det blir også lettere å ta over sakene neste virkedag når alt arbeid gjøres av egen tjeneste, sier barnevernslederen.

– Kvalitet på vakttjenesten vil også være viktig for oss. Vi vil prioritere at de som er på vakt har den kompetansen og opplæring som kreves.