Torsdag skrev Romsdals Budstikke at Frelsesarmeen manglet middagsmat til gjestene i varmestua og til matutdeling på baksida av lokalene i Spolertbakken. Frelsesarmeens penger fra julegryta dekket ikke utgiftene til det matinnkjøpet som var nødvendig. Fredag formiddag banket regiondirektør i Rema 1000 på døra. Med seg hadde han en sjekk på 124.000 kroner.

En hjertesak

– Dette er en del av Remas prosjekt «hjertesak.» Vi har en type grovbrød hvor 1 krone av alle brødene vi selger i Norge går til et veldedig formål. Beløpet er fordelt på de 12 regionene våre, forteller regiondirektør Jan Arild Byttingsvik.

Pengene til Frelsesarmeen kommer ikke som et resultat av Budstikkas oppslag.

– Vi bestemte oss for at pengene skulle gå til Frelsesarmeen i fjor, men utdelingen skjer nå. Vi har diskutert flere gode formål, men landet på Frelsesarmeen. De gjør en fantastisk bra jobb med å ivareta folk som har behov for det. Det er veldig gledelig for oss at vi kan hjelpe dem, sier han.

– En bekymring mindre

Leder i Frelsesarmeen i Molde, Marit Nangwala, forteller at de nå får en bekymring mindre.

– Wow, tusen takk! Jeg er så overraska at jeg ikke helt vet hva jeg skal si. Dette betyr utrolig mye for oss, og det er veldig mange som blir glade nå. Sammen med de varene vi får fra Kiwi og julegrytpengene blir det et flott utvalg varer i matposene, og middagsmaten på varmestua er dermed sikra. Tusen takk til alle våre bidragsytere, sier hun.