Marius Gjerde håper at elektroniske sigaretter og tilbehør vil ryke ut i stort tempo. Butikken som åpner i Storgata 11 er nummer 11 i rekken i Norge. Butikken tilhører kjeden iSmokeKing, som sikter på et marked som vil kvitte seg med tobakk/nikotin.

- Det er mange røykere og snusere i Molde. Derfor trenger byen en slik butikk. Folk har godt av å gå over fra tobakk til damp. Det vil faktisk kunne redde mange liv. Sjøl har jeg gått over fra snus og røyk til elektroniske sigaretter. Altså damprøyk med tilsatt smak. Det er en stor forskjell, både for helsa og for lommeboka. Sjøl liker jeg fruktsmaker og cookiedeig, humrer Marius Gjerde fra Bud.

Han er tidligere kokk og jobbet inntil nylig i parkavdelingen til Molde kommune. Nå starter han altså damprøykbutikk. Med seg på laget har han Runar Kvammen som butikkansatt. Per Tomas Fjell er medeier i kjeden, og ansvarlig for innkjøp og oppstart. Han forteller at butikken i Molde vil ha rundt 150 forskjellige «smaker» til salgs.

- Kjeden er norsk, men vi har også noen butikker rundt om i Europa. Vi driver butikker for folk som vil slutte med nikotinprodukt. Eller for folk som damper fra før. Det er jo fryktelig mange i dette landet som allerede har gått over fra damp til røyk. Først og fremst er det tjæren som er skadelig i ekte røyk. Elektroniske sigaretter er veldig mye bedre for helsa, hevder Fjell.

Trygve Røsegg (25) fra Molde kommer innom. Han er interessert i å jobbe i den nye butikken. Han har røykt elektroniske sigaretter i et par år, både som erstatning for snus og for godteri.

- Det funker kjempebra for meg. Ikke trenger jeg snus og ikke trenger jeg godteri. Jeg damper heller inn tropisk smak med den elektroniske sigaretten!