MOLDE: Med kun ett unntak opplever samtlige studier ved høgskolen økning. Søkertallene som nå er klar omfatter både Samordnet Opptak og de lokale søkertallene.

– Jeg tror fagene vil tilbyr er mye av det studentene og samfunnet etterspør. Blant annet er sjukepleierstudiet svært etterspurt, men også masterstudiet i logistikk. Det er svært viktig for høgskolen og kanskje der hvor vi er unike. På sistnevnte har vi et godt antall søkere både fra Norge og utlandet, sier høgskoledirektør Gerd Marit Langøy til Romsdals Budstikke.

Totalt har 1155 personer søkt med Høgskolen i Molde (HiM) som førstevalg, det er første gang tallet er over 1.000. I fjor var tallet 982. De to siste åra har antallet økt med henholdsvis 16 og 18 prosent. HiM er i 2018 blant høgskolene og universitetene i landet med størst økning.

– Totalt i Norge øker søkertallene i år, men vi tar en forholdsvis større del av økningen. Det er veldig hyggelig for en liten høgskole. Vi hadde tro på at det kom til å bli et bra resultat også i år. Dette gir et kjempeløft til alle som studerer og jobber her, sier Langøy.

– Fantastisk

– Det er fantastiske tall for hele byen og regionen, som viser at vi treffer på trenden med studietilbudet vårt. Det kommer til å bli kamp om plassene og det blir mange flinke studenter som møter til høsten. Nå kan vi bare glede oss til å ta imot alle sammen, sier informasjonsrådgiver Jan Ragnvald Eide.

Som alltid blir det arrangert åpningsuke for de nye studentene til høsten,

– Ja, det blir det og det gleder vi oss til. Vi er allerede godt i gang med å planlegge åpningsuka. Flere artister og sponsorer er allerede på plass. Og det blir markering på Rådhusplassen for hele byen også i høst, sier Victoria Ness, leder for åpningsuka ved høgskolen.

– Det er viktig at vi har studenter som Victoria som engasjerer seg og gir de nye studentene en god velkomst, sier høgskoledirektøren.

– Naturen er et stort pluss

Masterstudentene Ann Kristin Elter fra Bergen og Marius Ullaland fra Florø valgte begge å komme til Molde på grunn av høgskolens logistikkstudie. De to har valgt å bli på skolen i henholdsvis fem og sju år for å ta mastergraden i Molde.

– Skolen er liten nok til at man kan skape et godt miljø, sier Marius.

– Samtidig er den så stor at man kan møte nye mennesker hver dag. Jeg vil si størrelsen er akkurat passe, sier Ann Kristin.

– Også er naturen her et stort pluss.