Hjertøyafestivalen ble arrangert for første gang i september i fjor. Arrangørene sendte inn søknad til Molde kommune om å få gjenta festivalen til samme tid i år. Molde bydrift har avslått søknaden.

– Handler om områdets verdi

Hun forteller at årsaken ligger i områdets verdi.

– Hjertøya har stor kulturhistorisk verdi. I sin tid var den en del av utmarka til Moldegård. Hjertøya er et mye brukt rekreasjonsområde, og har en fantastisk beliggenhet. Det er store utfordringer knyttet til brann og beredskap ved store arrangementer på Hjertøya. Det vil det være utfordrende for innsatspersonell å håndtere en større brann eller ulykke på Hjertøya. Fiskerimuseet på Hjertøya er samtidig et utsatt brannobjekt. Vi tenker langsiktig og ønsker å være føre var. Vi ønsker derfor ikke aktivitet som potensielt kan sette bygningene og området i fare, sier hun.

– Hvorfor ble det gitt tillatelse i fjor?

– Vi har skaffet oss mer kunnskap om det å arrangere store arrangement i friområder. Jeg vil understreke at dette ikke handler om arrangøren, men om et stort arrangement på en plass som Hjertøya, og all risikoen det medfører for de verneverdige bygningene som står der.

Breivik forteller at de er åpen for at Hjertøyafestivalen kan ta i bruk andre friluftsområder i byen.

– Vi er veldig positive til aktivitet på våre friluftsområder, sier hun.

– Viktig å ivareta et bredt musikalsk tilbud

Rbnett var i kontakt med festivalledelsen i Hjertøyafestivalen ved påsketider. Da var mye av programmet allerede klart, og de kunne fortelle om flere nyheter ved årets festival. Da var søknaden fremdeles til behandling, men festivalsjef Devi Roxanne Persaud fortalte til Rbnett at festivalen kom til å finne sted uansett om det ble avslag på bruk av Hjertøya.

– Vi ønsker å komme med noen smakebiter i forbindelse med årets festival. I år ønsker vi å ha to små scener, hvor den ene skal benyttes av ferske og lokale DJer. Vi ser at miljøet vokser hurtig og at det er mange talentfulle DJer lokalt. Festivalen ønsker å hjelpe dem å nå fram til publikum ved å gi dem ei scene de kan utfolde seg på, sier Persaud.

Festivalen vil også å sette i gang en DJ-skole.

– Festivalen skal være en rekrutteringsarena hvor nye talenter kan oppdages. Vi samarbeider tett med DJ-miljøet i Oslo, Trondheim og Bergen. I tillegg har vi god hjelp fra Thomas Skjærstad som vil stå sentralt. Han er vår artist in residence, og har lang og bred erfaring som profesjonell DJ, sier hun.

Persaud forteller at festivalledelsen er spent på hvordan årets festival vil ta form.

– Programmet er straks klart, men vi skal legge til et par DJs til før vi går ut med det. Vi har fått tak i både internasjonale og nasjonale artister. Det er viktig for oss å ivareta et bredt musikalsk tilbud, sier hun.