MOLDE: Mandag annonserte Medly Food, som Alejandro Alvarez og Knut Arve Harvold Vestad driver gjennom selskapet Q.S.F. AS, at de tar over lokalene til gatekjøkkenet Skippy’s på ferjekaia.

– Eieren av kiosken, Gunnar Gautvik, kom med en forespørsel til oss. Det er vi veldig glade og takknemlige for, sier Alvarez og legger til:

– Vi tar over 1. juni. Deretter må vi i gang med rengjøring og maling, før vi åpner så raskt som mulig under navnet Medly, forteller Alejandro Alvarez.

Vil ansette 3-4 personer

Den hvite food-trucken, med hjemmelagde burgere, tacos og quinoa på menyen, er ofte å se på Torget i Molde – men har også tatt turen til andre bydeler, til distriktene og ikke minst til større arrangement på sommeren. De tilbyr også catering.

– Vi har hatt en veldig fin utvikling siden oppstarten. Responsen vi får fra folk er overveldende. I helga var vi på Årø, og vi ble faktisk utsolgt, forteller Alejandro.

– Hva er grunnen til at dere nå vil ha faste lokaler?

– Vi trenger tak og vegger for å få mer profitt ut av virksomheten, særlig på vinterstid, sier Alvarez.

– Hva skjer med trucken?

– Det første året vil vi prøve å beholde den. Vi er allerede booket på festivaler og private arrangement. Så får vi vurdere det etterhvert, sier Alejandro og legger til at det blir behov for 3-4 ekstra medarbeidere når lokalet nå blir fast.

Større meny - med torsdagsball

Alvarez forteller at maten blir den samme som Medly er kjent for; rimelig kvalitets-gate-mat, der alt er laget fra bunnen av.

– Men nå kan vi utvide menyen med flere retter. Og vi ønsker å holde på tradisjonene. Derfor skal Gunnar Gautvik lære oss å lage ball slik han engang gjorde det, sier Alvarez, som har stor tro på fornyelsen som er i gang i området, med Brunvoll-kvartalet og Sjøfronten.

– Tar dere stor risiko med flytting til fast grunn?

– Nei, vi tar ingen stor risiko. Vi gjør som tidligere, tar små skritt av gangen. Vi har allerede mye utstyr, og det finnes mye der. Det viktigste er å få vasket ned og malt, så får vi pusse opp ytterligere til vinteren. Jeg tror det skal bli veldig bra, sier Alvarez.

Det tror også eieren av Skippy’s, Gunnar Gautvik. Han åpnet dørene for 30 år siden, den 12. mai 1984.

– Jeg tror vi har satset riktig nå, med det Medly Food står for, sier Gautvik.

Det er datteren Kristine Gautvik-Dahl enig i.

– Dette blir en spennende fornying, med fastfood i en ny generasjon og i en ny drakt, med noe av den samme grunntanken. Vi gleder oss!

– Vi trenger tak og vegger for å utvikle driften ytterligere, sier Alejandro Alvarez, som har stor tro på fornyinga som skjer i nabolaget til ferjekaia. Foto: Privat
Trucken har blitt en kjent og kjært innslag i bybildet. Eierne vil foreløpig drive den parallellt med restauranten – i hvert fall ut sommeren. Foto: Bjørn Brunvoll