Molde: Det var i vinter mannen som ble dømt i Romsdal tingrett påførte en annen stikk med kniv i en leilighet sentralt i Molde.

Tiltalte erkjente i retten at han hadde påført knivstikkene, men erkjente ikke straffskyld. Han forklarte at det hadde skjedd ved et uhell, noe retten ikke festet lit til.

Retten ikke i tvil

Retten var ikke i tvil etter den samlete bevisførselen at den unge mannen hadde utført knivstikkingen med forsett.

Retten finner det bevist at tiltalte var på besøk hos den fornærmete i ei leilighet i Molde da knivstikkingen skjedde. Det var fire menn i 20-åra i leiligheta og alle var beruset/ruset.

Krangling

Tiltalte skal før hendelen ha oppført seg aggressivt og verbalt truende.

Ifølge vitnet skal tiltalte og fornærmete ha begynt å krangle. Fornærmete ba da tiltalte om å forlate leiligheta. Tiltalte nektet dette. Da "truet" den fornærmete med å ringe politiet.

Begge gikk deretter ut i gangen i leiligheta. Fornærmete ville åpne ytterdøra for den tiltalte, men han gikk tilbake i stua.

Ifølge vitnet hentet tiltalte en kniv på stuebordet og gikk tilbake til gangen. Vitnet hørte fornærmete rope, og gikk umiddelbart ut i gangen der han så fornærmete holde seg for halsen. Vitnet så ikke selve knivstikkingen.

Kutt i halsen

Fornærmete forklarte at tiltalte kom imot ham med kniven foran seg og stakk kniven i halsregionen. Han ble påført et 15 centimeter kutt i halsen, og et kutt i fingeren da han forsøkte forsvare seg.

Tiltalte hevdet knivstikkingen skjedde i stua ved et uhell. Ifølge tiltalte hadde fornærmete kommet imot han mens han holdt kniven foran seg, og at det ikke var meningen at fornærmete skulle bli rammet av kniven.

Retten fester ikke lit til dette.

Vitnet i leiligheta oppholdt seg i stua, og retten legger vekt på at dersom det var korrekt det tiltalte fortalte, ville vitnet ha sett knivstikkingen.

Andre gang

Retten mente tiltalte måtte dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen, fengsel i ett år og 6 måneder. Han må i tillegg betale oppreisningserstatning på 80.000 kroner.

Retten la ved straffeutmålingen vekt på at tiltalte også for nesten to år siden ble dømt til fengsel i ni måneder for å ha påført en annen grov kroppsskade ved knivstikking.