Skaret: Tråkkemaskinene har nesten ikke stått stille en eneste dag på Skaret Skisenter denne vinteren. Mye snø og herlige skiforhold har gjort sitt til at mange har tatt turen i langrennsløypene på Skaret i løpet av de siste månedene.

– Det har vært stabilt her siden midten av november. Vi har stort sett kjørt opp løyper hver dag siden da, med unntak av et par dager. Vi skal langt tilbake i tid for å vinne en vinter som har vært så god. Vi har også fått ubetinget positive tilbakemeldinger fra brukerne av skisenteret, forteller styreleder Ragnar Valle i Skaret Skisenter til Romsdals Budstikke.

Gir forutsigbarhet

Han kan glise bredt etter drømmesesongen Skaret Skisenter har opplevd denne vinteren. Smilet blir nok ikke mindre når de nå har signert ny samarbeidsavtale med hovedsponsoren Sparebank 1 SMN. I avtalen får Skaret Skisenter en million kroner fordelt på de neste fem årene.

– Dette gir oss et fantastisk godt utgangspunkt, i tillegg til en trygghet og forutsigbarhet for de kommende årene. Jeg er veldig glad for at vi har fått til et videre samarbeid. Det har stor betydning for Skaret Skisenters daglige drift og videre utvikling, forteller Valle.

Avtalen er forhandlet fram av Gunnar Gjeldvik i økonomikomiteen i Skaret Skisenter og banksjef Terje Korsnes i Sparebank 1 SMN.

– Men vi ble fort enige, sier Korsnes og får støtte av Gjeldvik.

– Det var veldig naturlig for oss å fortsette samarbeidet. Vi er veldig fornøyd med hvordan avtalen ble, sier Gjeldvik.

Helårsanlegg

– Vi er heldige som har et så fantastisk skianlegg ved byen. Det er mange som bruker det, og det er viktig at man setter pris på den jobben som blir gjort her oppe. Det er mange som gjør en innsats for at folk får «trikkeskinner» å gå i hver dag. Det er en sann glede for banken å støtte opp om dette. Det betyr mye for folkehelsa og er i tråd med bankens ønsker, sier Terje Korsnes i Sparebank 1 SMN.

– Det framstår som et av de mest veldrevne skisentrene i hele Midt-Norge. Det er jo også et helårsanlegg. Rulleskiløypa blir også mye brukt. Det gjør at man har trygge omgivelser å gå i. I tillegg er det et anlegg for alle, i alle aldre og for alle nivå, fortsetter han.

Fått inn en halv million fra brukere

Det er fortsatt planer om å forlenge dagens asfalterte rulleskiløype. I tillegg er det planlagt opprustning av deler av turløypa.

– Vi har en ambisjon om å videreutvikle skisenteret gjennom et spleiselag mellom Skaret Skisenter, brukerne, næringslivet og det offentlige. Årets sesong har vist at brukerne har stor vilje til å støtte oss. I bruksstøtte og parkeringsavgift har vi denne sesongen fått inn 500.000 kroner, sier Valle.

Men det er også en del utgifter knyttet til drift av anlegget.

– Det er krevende å drifte skisenteret. Alt gjøres på frivillig basis. Jeg er selv pensjonist, men syns det er givende og artig å holde på med dette. I reine dieselutgifter kommer vi nok opp i nesten 150.000 denne sesongen. Det sier litt om hva det koster å drifte anlegget. Vedlikehold av maskinene koster, forteller styrelederen.

– Men Skaret Skisenter har en sunn økonomi i dag. I vinter har vi forskuddsinnbetalt alle renter og avdrag for hele 2018.