MALMEFJORDEN: En vinter som har vart i nærmere seks måneder ser ut til å være over. Over natta tok det plutselig helt av. Våren er her for fullt. Og langtidsvarselet viser ikke noe annet enn sol og varme. Opp i 17 grader kan det bli. Er det rart at folk må klype seg i armen og komme seg ut?

Har ventet lenge

– Her er det full vår! Dette har vi sannelig ventet lenge på. Det er en fantastisk god vårfølelse ute nå. En helt annen tilværelse. Jeg er hjelpepleier om natta, så sover jeg litt – før jeg må ut i hagen. For meg er det beste med våren nettopp arbeid i hagen. Det er bare så trivelig, og så gir det så gode resultater, sier Lene Avset i Nedre Julsvang i Malmefjorden.

En hel tilhenger er full av hageavfall. Hunden Kira har parkert ved siden av matmor og følger med på at andre arbeider. Lea Marie (2) er i barnehagen. Det er bare sol og smil.

Heldigvis stor hage

– Vi har bodd her i tre år. Det er et hus fra 70-tallet, heldigvis med stor hage, sier Lene.

Litt lenger borti gata treffer vi på Svein Bjarne Tennøy. Også han er veldig giret på våren. En diger traktor fra Kjell Rune Aas er på besøk. Den har tonnevis av elegant hagemur på hengeren. Et legoklosse-system. Made in Fræna av Aas Betong.

– Å bygge hagemur må da være en typisk våraktivitet. Det er godt at vi endelig fikk komme i gang. Nå er telen reist. Jeg er overbegeistret for våren. Blir bare mer og mer glad i våren for hvert år som går. Det er kjekt med ski og skiføre, for all del, men ett sted går grensen. Våren betyr på mange måter nytt liv. Det var nok vinter nå, mener Svein Bjarne Tennøy.

Fra Nedre Julsvang går vi over på tema hjulskift. I Fannebostadvegen treffer vi på Reidar Ellingseter, som bedyrer at han egentlig er veldig glad i vinteren. Men nå er han våryr.

Som bestilt

– Våren kommer som bestilt. Og nå tror jeg den er kommet for å bli. Derfor gyver jeg løs på dekkskifte. Samtidig tar vi ingen sjanser, så vinterhjula forblir på den andre bilen. Det skal bli godt at snøen forsvinner nå. Det har vært en kjempevinter for oss skiglade, men nå ser jeg fram til å gå i fjellet uten ski på beina, sier Reidar Ellingseter.

Yr.no lover fortsatt godt vær framover. Sol, sol og over helga skal temperaturen stige til 17 grader!

Svein Bjarne Tennøy får en hagesteinleveranse fra Erik Hattrem Malme, som jobber for Kjell Rune Aas. Foto: Eirik Heen
Reidar Ellingseter i Fannebostadvegen priser våren og flesker til med sommerdekk. Foto: Eirik Heen