– Jeg ser at rådmannen i Gjemnes nå ønsker å forhandle med Molde og Kristiansund. Det mener jeg er klokt. Gjemnes har behov for å ta fatt i dette, og det er det jeg opplever at hun anbefaler kommunestyret å gjøre. Gjemnes har jo også tidligere hatt forhandlinger med Molde. Nå vil forhandlingene bli med nye Molde, så får vi se hva som eventuelt ligger av muligheter der, uten at jeg skal forskuttere noe, sier Torgeir Dahl (H).

– Noe spesielt du tenker på?

– Vi har jo allerede en avtale mellom Molde, Nesset og Midsund, så jeg kan ikke se for meg at vi lager et avtaleverk som er annerledes enn det som ligger i bunnen der. Men vi er samtidig åpne for å høre hva som er viktig for Gjemnes. Vi har jo allerede uttrykt at vi ønsker Gjemnes velkommen.

– Har dere hatt nye samtaler med Gjemnes allerede?

– Ikke etter at fylkesmannen gjorde sin innstilling vedrørende grensejusteringene.

– Hvorfor er det viktig for Molde at Gjemnes blir en del av den nye kommunen?

– Hvorfor vil det være bra for Gjemnes?

– Jeg tror det vil være viktig for Gjemnes å bli en del av den nye kommunen. Vi vil ha en muskel som kan utvikle hele kommunen, og vi har store ambisjoner både i forhold til samfunnsutviklerrollen, men også for hele tjenestetilbudet. Jeg tror også det vil styrke Batnfjorden med den samfunnsplanleggingen vi nå gjør opp mot det nye sjukehuset, sier Dahl.

– Hva tenker du på da?

– Det er veldig viktig at departementet kommer med sitt vedtak vedrørende grensejusteringer så raskt som mulig. Helst før sommeren. Det er mange prosesser som skal i gang nå der vi gjerne eventuelt skulle hatt med Gjemnes, eller Angvik hvis det skulle bli resultatet, sier Dahl.

– Frykten på Nordmøre for at nordmørsregionen blir for svak hvis de mister Gjemnes også, hva tenker du om den?

– Perspektivet er mer hvordan disse regionene er bundet sammen. Jeg har respekt for identitet, men den blir jo videreført. Dette handler mer om praktiske innretninger for å kunne drive god samfunnsutvikling og tjenestetilbud.

– Tror du man i framtida, i stedet for å ha to regionråd, kan få ett felles for Nordmøre og Romsdal?