Det var i slutten av august i fjor at kvinna, som er i 40-åra, oppsøkte sin mor med hensikt om å drepe henne. Hun hadde forut for hendelsen kjøpt en kniv, og det var denne hun brukte i drapsforsøket.

Basketak om kniven

Innrømmet forholdet

Rettssaka var oppe i Romsdal tingrett i slutten av mars. Kvinna erkjente at hun hadde gjennomført knivstikkingen med forsett om å ta livet av sin mor. Det kom også fram at de hadde hatt et betydningsfullt motsetningsforhold mellom dem gjennom flere år. Ifølge kvinna hadde hun i flere år tenkt på at hun måtte «kvitte seg med» moren.

Var ikke tilregnelig

De rettspsykiatriske sakkyndige konkluderte med at kvinna var psykotisk da knivstikkingen skjedde. Hun har en lengre historikk med flere psykiatriske innleggelser og medisinering.

Retten fant det bevist at kvinna ikke var tilregnelig på gjerningstidspunktet. «Den langvarige og alvorlige sykdomshistorien, alvorhetsgraden i handlingen og motsetningsforholdet tiltalte har til fornærmede taler i klart i retning av dom på tvungent psykisk helsevern», heter det i dommen fra Romsdal tingrett.

Kvinna ble også dømt til å betale mora 60.000 kroner i oppreisningserstatning. Retten ble ledet av tingrettsdommer Oddne Hansen.