ELNESVÅGEN: – Det skal gå en bøtte rundt i lokalet under konserten. Pengene går til artistene, sier Gunnar A. Moen fra Elnesvågen.

Unge, spillelystne musikere

Moen og et knippe andre karer, hvorav flere av dem spiller i rockebandet Moonshine fra Fræna, bestemte seg for en tid tilbake å få liv i smått legendariske Chalabais i Elnesvågen sentrum. Sist Chalabais eksisterte lå den i kjelleren på det som da het Bamsekroa. Nå blir det Il Chef som skal huse Chalabais LIVE – i samme lokaler som tidligere.

– Intensjonen vår er å gi unge, spillelystne musikere og band en scene de kan opptre på. Etter konsertene blir det jamming, sier Glenn Sundsbø, og legger til at de har «stjålet» konseptet fra Dockside i Molde.

Hjem i rimelig tid

Men der Per Hammervold og Liv Karin Lange i Molde har Silver Fox Music Club i oddetallsukene, skal Chalabais LIVE ha åpent torsdager i partallsukene mellom 20 og 22, opplyser gutta.

– Fornuftig tidspunkt...!

– Hehe. Tanken er at folk kan komme og ta seg en øl, høre på bra musikk, og dra hjem i rimelig tid. I utgangspunktet skal det være åpent en torsdag i måneden, men det kan bli aktuelt med flere torsdager, samt lørdagsåpent, sier Gunnar A. Moen.

Ønsker flere jenteband

Kort tid etter at Chalabais-gjengen kringkastet ideen på sosiale medier begynte henvendelsene fra lokale band å strømme på. Resultatet er at de har booket samtlige torsdager de har planlagt å holde åpent ut året. Moonshine åpner ballet 19. april.

– Endelig får vi være headlinere, spøker Glenn Sundsbø.

De ramser opp Leftover, Friends, Dr. Realgood, Tungtrødd, Bad Reputation, Stillorgan og Sundsbøs eget konsept: Johnny Cash tribute night.

Det eneste de savner er band som har kvinnelige medlemmer.

– Vi ønsker å gi plass til jenteband, og oppfordrer dem til å ta kontakt. Det å få artister i startgropa opp og fram, er en drivkraft for prosjektet. Vi vil legge til rette ved å stille scene og nødvendig utstyr til disposisjon, sier Moen.

Ikke bare i godstolen

Chalabais LIVE åpner i kompaniskap med Il Chef-driver gjennom seks år, Yilmaz Budakci. Han stiller lokalene til rådighet, og håper folk møter opp. De siste årene har det vært flere konserter på Il Chef, eksempelvis Lothepus, Bjørn Tomren, Ole Ivars, Dag Ingebrigtsen og Staut. Budakci har prøvd med faste pubkvelder, hatt trubadurer og livemusikk, men forteller at oppmøtet har vært vekslende.

– Jeg vil gjerne trekke folk til lokalet og få liv i Elnesvågen. Folk må ikke bare sitte i godstolen, oppfordrer Budakci.

Fullt klokka 22 i glansdagene

Initiativtakerne forteller om gode tider i Elnesvågens uteliv da Chalabais hadde storhetstida si fra midten av 80-tallet.

– Det er mange minner fra Chalabais, men ingen som husker noe. Og det vi husker, kan vi ikke si, spøker gutta.

– Man måtte møte opp før klokka ti for å komme inn. Etter det var det fullt. Det var Frøydis Heimen Hunnes som bygde og dreiv Bamsekroa og Chalabais. Moonshine fikk også opptre her. «Lås når dere går, det er mat på kjøla», sa hun. Det skulle hun ikke gjort. Jeg husker en gang vi åt opp riskremen hennes. Det var ikke populært. Hehe. Men vi ble venner igjen etterpå, sier Gunnar Moen.

HVA : Konsert med Moonshine, påfølgende jamming.

TID OG STED: Chalabais LIVE

på Il Chef, 19. april kl. 20.