– Jeg kjenner til både Knut og Kjell Armand fra før. Nå viser de en vilje til å satse skikkelig på Rød. Derfor ombestemte jeg meg, og har flyttet tilbake til Molde fra Trondheim, sier Lasse Aure, som har mange år bak seg i utelivsbransjen i Molde, blant annet fra Kompagniet, Dockside og Lille.

Full renovering

Det var i november at Restauranthuset AS, som har drevet utestedet Rød i en del år, begjærte konkurs. Huseierne Knut Hungnes og Kjell Armand Stub i Molde Byutvikling tok som en midlertidig løsning over drifta selv.

– Nå har vi etablert selskapet MB Drift AS, der jeg er daglig leder og Lasse Aure går inn som driftssjef, forteller Knut Hungnes, og legger til at de har holdt på i fire måneder med å pusse opp lokalene, samtidig som ute- og spisestedet har holdt åpent.

– Tak, vegger, gulv, toalettrom, interiør, lamper – alt er splitter nytt. Det har vært litt av en jobb, men vi er fornøyde med resultatet, og får allerede gode tilbakemeldinger, sier Hungnes, som anslår det er brukt 1,5 - 2 millioner kroner på oppussingen.

– Hvordan har besøket utviklet seg?

– Januar var stille og rolig, som forventet. Så har det tatt seg opp, og gradvis blitt bedre. Og matsalget har doblet seg siden samme periode i fjor, sier Lasse Aure.

Ny og rimeligere meny

En del av nysatsingen er en splitter ny meny, med satsing på burgere og grillmat, med rundt tredve prosent rimeligere priser enn tidligere. Til og med øl-prisene er satt ned.

– Hvorfor setter dere prisen ned?

– Vi mener det var litt høyt priset her tidligere. Vi ønsker å tilby rimeligere mat, og heller få volumet opp. For eksempel har vi lunsj til under 100-lappen, sier Kjell Armand Stub, og legger til at lørdagsbiffen – som kanskje noen husker fra Puben – er beholdt.

Nye Rød kan også ta i mot selskap, i det tidligere lokalet til Restaurant Gørvell, samt i Lounge-området, der det tidligere var hotellresepsjon.

– Hvordan vurderer dere konkurransen i byen?

– Glass har fått folk til å gå mer ut. Det viser at det er et potensiale i byen, og jeg tror det er plass til vårt konsept, sier Aure.

– Kompagniet er lagt ned. Blir det aktuelt å samarbeide med studentene?

– Ja, vi satser gjerne mot studentene, uten at det nødvendigvis trenger være et formelt samarbeid. Men vi går gjerne i dialog med dem, sier Stub.

– Det er trist at Kompagniet legger ned. Jeg var med på å bygge opp plassen. Men det er en konsekvens at vi ikke er like flinke til å gå ut, uten at jeg vil kritisere gjestene. Men Molde er en liten by, det er ikke så lett å drive med konserter og live-scene, sier Aure, og legger til:

– Allerede på onsdag begynner vi med quiz. Dermed tar vi delvis over stafettpinnen. Men vi har vårt eget konsept, og det blir 20-årsgrense, sier Aure.

– Live-scene er ikke aktuelt på Rød?

– Nei, lokalet egner seg ikke, med sine mange hjørner. Men det kan dukke opp noen stunt av og til, sier han.

Vil lage stor uterestaurant

Trioen har også planer om å lage stor uterestaurant til sommeren. Skjenkebevilgningen er allerede på plass.

– Hvilken målgruppe satser dere på?

– Rød er kanskje kjent for å være en plass for yngre folk, særlig på lørdager. Ellers i uka er det vel et ganske voksent publikum, sier Aure, og legger til at det fortsatt blir trubadur på fredager – og at Hot Hat-kjelleren består.

– Hvor lang tid vil dere gi dere selv for å få til en sunn og god drift?

– Nå er vi godt i gang, og opplever allerede effektene av satsingen. Så får vi evaluere hvor vi står mot slutten av året, sier Kjell Armand Stub.