- Mer! Mer! Mer!...og sannelig hostet ikke Araya Heep årgang 2018 opp ei heidundrende låt til, der vokalist Hans-Olav Solli tok'n helt ut!

Nærmere 140 tilhørere fikk presset seg inn på Dockside, og et stort antall mennesker ble bedt om å snu i døra, men ble stående ute i det hustrige været for i det minste å høre noen toner.

Og de mest tålmodige fikk komme seg inn etter som kvelden falt på. Allsang på grensen av det litt for høye viste at gruppa traff sitt publikum "hjemme" på alle måter.

- Dere er helt utrolige!, ropte vokalisten innimellom låtene til det godt voksne publikummet, mens instrumentalistene smilte seg gjennom tunge riff og dobbeltløp på sine Gibson'er.

Startet i 79

I den første og eneste pausen fikk vi noen ord med gründer Ramon Araya og resten av bandet, og Ramon mente bestemt at det gir mersmak når så mange møter opp og vil ha mer.

- Det er to av oss som har vært med siden første stund, Fredrik Nilsen og jeg, og Hans-Olav kom med i -81.

- Og jeg var knapt født, sier co-gitarist Torbjørn Lund.

- Men vi har jo debutant her i dag da, sier Hans-Olav Solli, trommisen Adam Strange. Første spillejobb. Og dette her er så moro, så vi har egentlig lyst til å trappe opp spillinga igjen, sier mannen som til normalt bruker stemmen til telefonering i inn- og utland i Moldejazz-sammenheng. På scena lokket han fram "moves" fra tida med Sons of Angles og tok den høye C med ikke altfor store problemer.

Solveigs sang og rock'n'roll

De instrumentale bølgene rullet innover det tettpakkede lokalet, der det virkelig var "human touch" og nærkontakt av første grad. Og midt i bakre del, ved baren, sitter to sindige damer og husker til Reo Speedwagon, Deep Purple og Iron Maiden, også med et smil om munnen.

- Dette stedet her er jo fantastisk, og vi er vel stort sett på alle musikkarrangementene her. Finnes ikke maken! Så mye kjekke folk, også. Men det er særlig musikken som er helt suveren. Og de kan bare prøve å ta vekk dette spillestedet her, da legger vi oss ned i lenker, sier Bjørg Orten, og Karine Viken nikker energisk.

De er definitivt i "seniorsjiktet" av publikum, men denne kvelden er omtrent halve byen innom, kan det virke som, gammel som ung.

En overordentlig heit menneskeskapt klimabølge mot den sure kulden som ligger knugende langs sjøfronten i Molde en lørdag kveld tidlig april 2018.

Araya Heep fylte Dockside lørdag. Foto: Ole Foss
Ramon Araya, Fredrik Nilsen, Hans-Olav Solli, Torbjørn Lund og Adam Strange. Foto: Ole Foss
Bjørg Orten og Karine Viken koste seg på konsert. Foto: Ole Foss