Lekkasjen startet da en kopling på herretoalettet ved personalrommet sprang lekk og tusenvis av liter vann flommet ut. Dette har skjedd en gang mellom onsdag og lørdag i påskeuka.

Hele administrasjonsdelen, personalrommet, skolekjøkkenet og gangsonen i den eldste delen av skolen har fått omfattende vannskader. To klasserom i underetasjen er så skadd at de er ubrukelige for undervisning. Her har vannet rent gjennom golvet og ned i taket under, opplyser inspektør Håvard Siem til Romsdals Budstikke.

Vannskadde datamaskiner

Han fikk ødelagt datamaskinen sin, flere elevmaskiner ble også skadd.

Men undervisningen går nå som planlagt. Det har man klart å få til med å omdisponere rom.

Det foreligger foreløpig ingen endelig takst over skadeomfanget. Det er heller ikke klart om alle skadene kan repareres nå, eller om man velger å vente til skoleferien for å få utbedret områder der skadene er størst.

– Uansett hvordan dette blir ordnet, blir det vanlig undervisning for alle elevene både på barne- og ungdomstrinnet fram til sommerferien, sier Håvard Siem.

Vedlikeholdsansvarlig i Vestnes kommune, Geir Hole, var på ny befaring i Tomrefjord fredag.

– Taksten blir kanskje klar i løpet av neste uke, vi har derfor ingen full oversikt ennå. Det kan fort nærme seg en million kroner. Vannskadene er mest omfattende, i tillegg kommer skader på elektriske installasjoner og materiell, sier Geir Hole til Romsdals Budstikke.

Vannet er tørket opp og undervisningen går som normalt. Men to klasserom må holdes stengt. Foto: Olav Skjegstad